Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Hensagor
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2012-09-19
Upplaga
1
Förlag
Olika Förlag
Medarbetare
Svensson, Emili (form)
Illustratör/Fotograf
Bettina Johansson
Dimensioner
187 x 185 x 10 mm
Vikt
250 g
SAB
Hcf
ISBN
9789185845828

Kivi & den gråtande goraffen

(6 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2012-09-19

Slutsåld

"... en underbar och helknäpp bilderbok som är väldigt kul att läsa högt."

"Kivi, kom ut!"
"Nu får det vara slut!"
"Vi kissar på oss, vi står inte ut!"
"Nej", säger Kivi strängt och bestämt.
"Kära familj. Det här är inget skämt:
Jag vill ha en GORILLA, nu på en gång!
En maffig och modig och lurvig och lång,
som kan lyfta ett ton och gärna jonglera
annars kommer jag aldrig ut mera!"

Nu kommer äntligen uppföljaren till den rosade Kivi & Monsterhund. Nu vill Kivi ha en gorilla. Och den som känner Kivi vet ju att det brukar bli som hen vill på ett eller annat sätt. Inte helt utan strapatser dock och den här gången dras hela Kivis familj in i det stora äventyret.

OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. MILJÖ OCH HÅLLBARHET: På OLIKA vill vi värna det hållbara och klimatkloka läsandet. Därför trycks våra böcker på andra sidan Östersjön, i Baltikum, på ett FSC-märkt papper och på ett tryckeri som är certifierat med Svanen. Lite närmare, lite dyrare, mycket bättre!

Sagt om boken

Jag kan tänka mig att denna bok ger utmärkta ingångar till diskussioner med barn, särskilt som könsöverskridandet aldrig står i vägen för historien. Bettina Johanssons härliga bilder i kombination med Jesper Lundqvists snyggt skrivna rimmade text och hejdundrande berättarglädje utlovar många fina lässtunder, för såväl barn som vuxna. Sverige har helt klart begåvats med en riktigt skicklig tecknar-författarduo och jag hoppas att det kommer fler böcker om Kivi som håller samma höga klass. Bilderboksvärlden är inte längre densamma mycket rikare och roligare, tack vare Kivi och hens skapare.

Sebastian Lönnlöv, Litteraturmagazinet

Kivi och den gråtande goraffen av Jesper Lundqvist är en underbar och helknäpp bilderbok som är väldigt kul att läsa högt. Rimmen flyter och lyfter hela boken det är sällan man hittar barnböcker på rim som inte hakar upp sig eller känns lite krystade, men här flyter det på nästan som talspråk. Man skrattar åt Kivi och åt den knäppa goraffen, som är en blandning av gorilla, pingvin, giraff och gasell. Kivi är, precis som i den förra boken Kivi och monsterhund, en hen, och det är de andra personerna i boken också. I Kivis familj finns mappor och pammor och morbroster Jin, och små parvelpysor. Hur de hänger ihop vet man inte, men de är en familj. Det behöver man heller inte fundera så mycket på. Illustrationerna är tokiga och roliga med många detaljer att upptäcka. Bästa högläsningsboken på länge, helt klart.

Sara Victorin, Bokus blogg

Boken är fylld av språkglädje och underfundigheter. Rimrytmen, busigheten och de rappa replikerna får mig att tänka på Barbro Lindgrens vilda bebi. Det är en värld utan gränser där man kan göra precis vad man bestämt sig för, men inte utan samvete. Jag blir glad av den här boken. Glad över Jesper Lundqvists och Bettina Johanssons vida perspektiv på världen, glad av det spralliga språket, glad av de fantastiska bilderna som är färgglada, normbrytande och humoristiska. Som barn vill man ju gärna läsa samma bok om och om igen. Som vuxen är jag inte lika förtjust i det. Kivi och den gråtande goraffen är dock ett undantag.

Susanna Backman, Barnboksprat

Berättelsen om den gråtande goraffen är den andra i serien om Kivi och den är verkligen riktigt bra! Ett oerhört tilltalande och fyndigt språk, underbart att alla karaktärer är okönade och jag tycker nog att denna är betydligt lättare att hänga med i för en 2,5-åring, både vad gäller illustrationer och språk. Rekommenderas varmt!

Mina Sanna Ord

Texten är rimmad på ett kul och fungerande sätt. [...] Bilderna är innehållsrika med många roande detaljer. Kivi & den gråtande goraffen är utöver diskussionen om hen en fantasifull och crazy berättelse, som kan roa både barn och vu
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kivi & den gråtande goraffen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. :)
    Li, 12 mars 2014

    Mina barn gillar den här och Kivi och monsterhund mycket, jättefina bilder och så är det lite roligt för oss vuxna att ta sig fram i boken utan att snubbla på orden för mycket :)

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jesper Lundqvist