Kvinnorna i Hälsingland (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
150
Utgivningsdatum
2018-08-24
Förlag
Bokförlaget K&R
Medarbetare
Bohjort, Torkel (form)
Dimensioner
276 x 217 x 15 mm
Vikt
883 g
SAB
Ls
ISBN
9789185903788

Kvinnorna i Hälsingland

Inbunden,  Svenska, 2018-08-24
294
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kvinnorna i Hälsingland - En reportagebok om vår tids historia och är skriven av Malena Hilding och Lilian Sjölund. Boken handlar om 24 starka hälsingekvinnor som har gjort skillnad. På bokens baksida kan man läsa: De Det här är en samling reportage om kvinnor som lever i Hälsingland. Några har bott här jämt, andra är inflyttade och rotade. En del är återvändare. En bär en exklusiv Gucci-väska på byvägen. En gör uppror mot överheten och en tredje river gränser. Alla lika, alla olika. Men mycket har de gemensamt. De tänker fritt, de står upp för sig själva och andra, de är modiga och inspirerande. Var och en på sitt vis. Kalla det stintkraft. Här formulerar de sina livsval, sina tankar om Hälsingland och om tiden de lever i. En samtid under stor förändring, i en landsbygd där världen mullrar utanför. Under tiden ska man överleva. Eller som en av kvinnorna uttrycker det: Jag vill ha både hemägg och Netflix. Kvinnorna i Hälsingland Publiceras i BTJ-häftet nr 20, 2018. Lektör Pia Holmström Recension Det här är en reportagebok som porträtterar 24 olika kvinnor som bor och verkar i Hälsingland. ... En del är välkända medan andra är mindre kända. Det som förenar dem är att de går sin egen väg och på olika sätt uppvisar kvinnokraft eller stintkraft som det kallas i Hälsingland. Det är journalisterna Malena Hilding och Lilian Sjölund som skrivit boken. Kvinnorna som porträtteras är i olika åldrar och det är deras livsval och syn på livet som lyfts fram. Läsarna får bland andra stifta bekantskap med ett par systrar som är bokhandlare, en miljöaktivist som kämpade mot uranbrytning på 80-talet och en konstnär som flyttat hem till sina rötter. Det är en välskriven bok om kvinnor som inspirerar. Texten är ackompanjerad med vackra foton av journalisten Henrik Nyblad. Lilian Sjölund har tidigare skrivit debattboken Hatad (2017).

Lilian Sjölund (f.1961) Har arbetat som journalist i 33 år. Som nyhetsreporter, nöjesredaktör, nyhetschef och redaktionschef. De senaste sex åren har hon ägnat all sin tid åt det politiska livet i Hälsingland. Som liberal politisk redaktör och ledarskribent på Mittmedias tidningar i Hälsingland (Ljusnan, Söderhamns-Kuriren, Ljusdals-Posten och Hudiksvalls Tidning) kommenterar hon såväl lokalt som nationellt, smått som stort. På pressfrihetens dag, den 3 maj 2017, debuterade hon som författare till debattboken Hatad (utgiven av facktidskriften Journalisten). En personlig pamflett för att uppmärksamma det allt hårdare debattklimatet och vad det gör med vårt demokratiska samtal. Hatad har fått stor uppmärksamhet. Lilian Sjölund har blivit inbjuden till såväl Rosenbad som polisens nationella operativa styrka med fokus på demokratibrott. Under våren 2018 har också boken fått utgöra underlag för Diakonias dokumentära teater Mod och Motstånd med tillhörande politikersamtal. Under 2018 jobbar Lilian Sjölund tillsammans med journalisten Malena Hilding på reportageboken Kvinnorna i Hälsingland , som ges ut på Bokförlaget K&R AB. Det är kvinnorna som gör hela skillnaden nämligen.

Malena Hilding (f 1954) är journalist sen 40 år tillbaka. Har jobbat som allmänreporter, kulturredaktör, bilageredaktör och nyhetschef. Numera pensionär men frilansar med krönikor i Hälsingetidningar och har andra skrivuppdrag. Uppväxt i Gävle men bosatt i Hälsingland sen 1978 och har genom åren i jobbet träffat och skrivit om många kvinnor i Hälsingland. Intresserad av kvinnofrågor, mänskliga frågor och alltid nyfiken på andra människors värderingar och ställningstaganden. Hur tänker andra och varför gör vi som vi gör? Vad händer med vår gemensamma framtid?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kvinnorna i Hälsingland
  2. +
  3. Vänner, kärlekar och det där fruktansvärda

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vänner, kärlekar och det där fruktansvärda av Matthew Perry (pocket).

Köp båda 2 för 373 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna