Zombiepappan (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
88
Utgivningsdatum
2018-10-18
Förlag
Bokförlaget K&R
Illustratör/Fotograf
Lars Karlsson
Dimensioner
217 x 153 x 11 mm
Vikt
288 g
SAB
Hcg
ISBN
9789185903900

Zombiepappan

Inbunden,  Svenska, 2018-10-18
195
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Anders Jacobsson, författare till Sune-böckerna, Håkan Bråkan, Berts Dagbok m.fl. tar i boken Zombiepappan upp det svåra ämnet barn och alkoholmissbruk. Den lyckliga lilla familjen består av mamma, pappa och en sexårig dotter. Allt ställs på ända när mamman dör. Pappan börjar dricka och glömmer sitt barn. Anders Jacobsson har sålt 12 miljoner böcker, men har aldrig vidrört detta viktiga ämne förut. Alltför många barn lever i detta svåra och behöver få veta att de inte är ensamma och framför allt att det finns hjälp att få. Illustratören Lars Karlsson har själv vuxit upp i denna miljö och hans bilder förmedlar tydligt den vanmakt barnen i missbrukande familjer känner.

Jacobsson, Anders Zombiepappan Publiceras i BTJ-häftet nr 1, 2019. Lektör Maj Gustavsson Recension Kapitelbok. I Zombiepappan berättar Anders Jacobsson om hur det kan vara att ha en missbrukande förälder. Familjen består av pappa Zoran, mamma Zilla och sexåriga flickan Zoey. Det är en lycklig liten familj, men redan i första kapitlet blir mamman sjuk och dör. Pappan ...börjar dricka zombiedricka, vilket gör att han förvandlas till en sluddrande zombie med röda ögon. ... Det är hjärtskärande läsning. ... I bakgrunden finns bästa kompisen Artur och hans mamma Anna, som blir ett stöd för Zoey och så småningom också för pappan. Alldeles före sommarlovet dricker pappan zombiesaft under en kväll med korvgrillning för föräldrar och barn. Alla märker hur han förvandlas, och det blir inledningen till att pappan får hjälp. ... Styrkan i berättelsen är barnperspektivet, där barn med missbrukande föräldrar kan känna igen sig och få tröst. Språket är kortfattat och kärnfullt, men korrekturläsningen kunde ha varit bättre. Lars Karlsson har illustrerat i både svartvitt och färg. Bilderna visar tydliga känslouttryck och bidrar till läsupplevelsen.

agneta_norrgard Otroligt stark och allvarlig läsning om att vara barn och mista både en och två föräldrar pga dödsfall och alkoholproblem. Zoey växer upp i en lycklig men ganska vanlig familj med två föräldrar som älskar varandra och som älskar henne. Plötsligt dör mamma och pappa dränker sina sorger i alkohol. Men vem stöttar och finns för Zoey i hennes sorg och saknad? När mamma dog tappade hon även sin pappa och därmed den vardagliga tryggheten som hon dittills tagit för given. Men hjälp kommer från oväntat håll. Jag tror många barn känner igen sig i denna berättelse. Stora och starka känslor kopplade till död, sorg, längtan och förtvivlan. Men hur väl tar vi hand om barnen när det ofattbara händer? Och hur ska vi som vän agera? Jag drabbas och påverkas starkt av Zoeys ensamhet och avsaknaden av ett nätverk som stöttar henne i sorgearbetet och tar hand om hennes frågor och funderingar. En berättelse om alla olika känslor i samband med sorg och hur olika vi beter oss när vi sörjer, samt problematiken att vara vän och känna frustrationen hur jag ska bete mig. Jag känner igenkänning på hur fullständigt förändrad vuxna människor kan bli i samband med t ex skilsmässor och dödsfall. Zoey jämför pappas underliga beteende med att han blivit en zombie och att flaskorna hon hittar överallt i hemmet är Zombiesaft som förgiftar och förändrar honom. Jag tycker det är ett smart drag av författaren att använda dessa ord, för jag tror det ger en tydlig koppling och snabb igenkänning för många av dagens barn och unga läsare. Läs gärna denna berättelse som högläsning med barnen och fånga upp barnens tankar och funderingar kring innehållet. Bokens tämligen enkla illustrationer av Lars Karlsson ger både ett djup, förstärker innehållet och väcker ytterligare dimensioner och känslor till textens innehåll. Berättelsen ger hopp men dröjer sig kvar hos mig efter läsningen med en uppmaning och en inspiration till vuxenvärlden att agera och engagera oss mera i våra medmänniskor med personliga problem. #zombiepappan #andersjacobsson#larskarlsson #bokförlagetkrab#bokförlagetkr #medberoende#barnbokstips #boktipsbarn #nyaböcker#kapitelbok #bokutma
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Zombiepappan
  2. +
  3. Det gömda huset

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det gömda huset av Vanja Persson (inbunden).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anders Jacobsson