Fotografer i Östergötland : från daguerreotypi till digitalt (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Engelska
Antal sidor
247
Utgivningsdatum
2013-11-29
Upplaga
1
Förlag
Östergötlands museum
Originaltitel
Fotografer i Östergötland Från daguerreotyper till tilldigitalt
Medarbetare
Lindqvist, Gunnar (förf.) / Johansson, Björn Axel (förf.) / Vretblad, Gunvor (förf.) / Edström, Viola (förf.) / Karlin, Anders (förf.) / Wallentinsson, Leif (förf.) / Mörkfors, Gunnel (förf.) / Hammenbeck, Stefan (förf.) / Christoffersson, Karin (förf.) / Christoffersson, Åsa (förf.) / Mörkfors, Gun
Dimensioner
275 x 215 x 28 mm
Vikt
1365 g
SAB
Inb,770.9
ISBN
9789185908950

Fotografer i Östergötland : från daguerreotypi till digitalt

Inbunden,  Engelska, 2013-11-29
269
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Under 1840-talet kom fototekniken daguerreotypi till Östergötland. Det var den första fotografiska teknik som nådde offentligheten och den räknades då som det mest moderna och innovativa man kunde tänka sig. Det blev möjligt för de allra flesta att bli avbildade på fotografi och under 1800-talets andra hälft startade mängder av fotoateljéer i Östergötland.
I den här boken kan vi läsa om dess Östergötlands tidiga fotografer, om fotateljéernas affärsverksamhet, om de kvinnliga pionjärerna och om fotografier som redskap för konstnärer. Vi får också kunskap om vad som hände sedan;om pressfotografernas genombrott, om kamerans utveckling, och om steget från användning av film till det digitala fotograferandet. Några nutida östgötska fotografer presenteras också. Bland författarna kan nämnas Anders Karlin, Björn Axel Johansson, Gunnar Lindqvist, Rolf Olson och Åsa Christoffersson.
Givetvis finns en mängd fotografier i boken, t exx av det äldsta kända fotografiet, med ett stadsmotiv, från Norrköping. Bilden, en daguerreotyp som föreställer det Swartziska huset i centrala Norrköping, återfanns för några år sedan i Östergötlands museums stora fotografiska samling. Fotografens namn är Johan Wilhelm Bergström och fotografiet dateras till år 1845
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fotografer i Östergötland : från daguerreotypi till digitalt
  2. +
  3. The Quran, historic accounts and facts from its revelation to its modern day application

De som köpt den här boken har ofta också köpt The Quran, historic accounts and facts from its... av Hussein Al Daoudi (inbunden).

Köp båda 2 för 594 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna