Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
163
Utgivningsdatum
2010-10-09
Förlag
Modernista
Dimensioner
200 x 125 x 12 mm
Vikt
210 g
SAB
Hc.03
ISBN
9789186021672
Game over (häftad)

Game over

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2010-10-09
118
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Game over Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Game over är en sångbok för bottenlösa röster, för pojkar, fågelbarn, älskande och dödsdömda. För klottare, flyktingar och sommarbarn som sjunger upp ett luftrum där identiteten inte längre är en burfågel, kroppen inte längre en funktion, den muterar och rostar, brinner och åldras.

Mellan radhus och arkadhallar hörs en kör full av skräp och förvandlingar, sorg och självlysande drömmar. Samvetet är skört och naturen en skuld. Men sista dansen är alltid en tryckare, den är en katastroffilm, där alla kommer varandra nära av världens undergång.

Viktor Johansson är född 1983 och bor i Uppsala. För diktsamlingen Kapslar (2007) mottog han Borås Tidnings Debutantpris. Game Over är hans tredje bok.

Pressröster:

»Viktor Johansson vet precis vad han gör och man tvivlar aldrig på att ett ungt poetiskt geni är i farten«
Per-Axel Svensson, Borås Tidning

»Viktor Johansson har mutat in sin egen språkliga domän och gör det med lika delar utsatthet, nyfikenhet och trygghet vilket medför en egen diktvärld man som läser är glad att får vara del av.«
Per Bergström, Kristianstadsbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Game over
  2. +
  3. Renheten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Renheten av Andrzej Tichÿ (inbunden).

Köp båda 2 för 357 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Game over. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Blickpoesi.
    T. Wallbäck, 14 oktober 2011

    Minns när jag skulle korrläsa en svit åt Viktor Johansson att jag tyckte att hans protagonist spretade i ålder. Han tog aldrig det rådet och det var klokt, ety nyaste Game over är ett blandband samtidigt som ett album, den kan vara hundrasextiofyra hits men har samtidigt en genomströmmande röst. Den är en epik och det är ovanligt, den är berättande men poetisk; om vad som kan överleva och inte överleva. Tv-spelen gör mig nostalgisk. NES är ingen tidskapsel, men likväl en kärna som kommer uppg... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Viktor Johansson