Dracula (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (482.7 MB)
Språk
Svenska
Serie
Truts klassiker
Inläsare
Gerhard Hoberstorfer
Utgivningsdatum
2011-09-28
Förlag
Saga Egmont
Översättare
Sam J Lundwall
ISBN
9789186023126

Dracula Ljudbok

(15 röster)  |  Läs 3 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2011-09-28

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 10 format & utgåvor
Irländaren Bram Stoker livnärde sig i närmare 30 år som sekreterare till Sir Henry Irving, Storbritanniens ledande teater- och kulturperson, men är mest känd som författaren till skräckromanen "Dracula" (1887). I romanen, där en av dramats huvudpersoner skickas på ofrivillig affärsvisit till ett osedvanligt vampyrtätt slott, fick figuren sitt verkliga genombrott och senare genom de många filmer som gjordes, inspirerade av romanen. Den mest flitige tolkaren av greven torde vara Christopher Lee. Här föreligger nu den fullständiga texten i all sin sexualförnekande artonhundratals omständlighet fullspäckad av kvinnlig offervilja och stoisk manlig kamratanda i stearinljusens flämtande sken. Speltid: 16 timmar. Med förord av Hans Alfredsson.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Dracula. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Skräckklassiker som håller än idag
  Morpheus, 5 november 2020

  Jag läste Dracula som tonåring och minns att jag gillade den. Men att den var så här bra kommer jag inte ihåg.
  Inläst av Gerhard Hoberstorfer är det här en av de bästa ljudböcker jag haft nöjet att lyssna på. Om vi börjar med Gerhard så har han en underbar röst som är en fröjd för öronen, och han är en skicklig skådespelare. Har han någon svaghet är det att han ibland, när han läser karaktärernas dagboksanteckningar, hade kunnat lägga mer tyngd i vissa meningar och ord. Men så fort han sp... Läs hela recensionen

 2. Blandade känslor
  Herman, 10 juli 2019

  Den första delen av boken kommer jag aldrig att glömma. Sättet de beskrev Jonathans situation och hans tankar var mycket bra. Resterande av boken var inte särskilt intreasant förutom ett par delar här och där inklusive slutet.

 3. Spännande
  Pia, 2 februari 2012

  Hela boken berättas i dagboksform och brevform. Var och en för sig är ju inte så ovanlig men båda varianterna i samma bok är lite nytt (i alla fall för mig). Dessutom får läsaren följa flera karaktärers dagböcker och inte bara en.

  På grund av att boken berättas i dagboks- och brevform beskrivs greve Dracula, och själva jakten på vampyren, genom de andra karaktärernas ögon. Så vi möter aldrig Dracula direkt utan endast indirekt. Ibland beskrivs samma händelse flera gånger men utifrån ... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Bram Stoker