Den unge Werthers lidanden (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (161.7 MB)
Språk
Svenska
Serie
Svenska Ljud Classica
Inläsare
Andreas Kundler
Utgivningsdatum
2011-09-28
Förlag
Saga Egmont
Översättare
Ralf Parland
ISBN
9789186023195
Den unge Werthers lidanden (ljudbok)

Den unge Werthers lidanden Ljudbok

(3 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2011-09-28

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
När Werther anländer till Walheim, en liten ort ute på landsbygden, fängslas han omedelbart av det enkla livet och ortens invånare. Avskildheten och den grönskande naturen är som balsam för hans själv och aldrig förr har han upplevt ett sådant lugn. Det dröjer dock inte lång tid innan han träffar Lotte, en ung kvinna som tar hand om sina syskon efter moderns död, och blir hopplöst förälskad. Trots att Werther vet att Lotte är trolovad kan han inte hålla sig borta från henne och hans kärlek växer sig snart för stark för hans eget bästa ...

Klassikern "Den unge Werthers lidanden" publicerades 1774 och sällan har en bok haft sådana förödande effekter på unga sinnen som den hade när den först kom ut. Den väckte en Werther-feber som sträckte sig upp ända till Sverige. Den ansågs vara ett brott mot borgerlig anständighet och normer.

Johann Wolfgang von Goethe (1749-1832) var en tysk författare, diktare och naturforskare. Han adlades 1782 och hette innan dess bara Johann Wolfgang Goethe. Han är främst känd för sin bok "Den unge Werthers lidanden" som han gav ut anonymt 1774. Boken ledde till en omedelbar och skandalartad succé som lämnat stora spår i historien och sägs ha utlöst en rad av Werther-inspirerade självmord, som historiskt benämns som Werther-effekten.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »