Vetenskapsteori för sanningssökare (inbunden) Vetenskapsteori för sanningssökare
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
323
Utgivningsdatum
2013-06-28
Upplaga
1
Förlag
Fri Tanke Förlag
Medarbetare
Laserna, Johan (form)
Dimensioner
245 x 165 x 30 mm
Vikt
976 g
SAB
001.4,Ddc
ISBN
9789186061869
Vetenskapsteori för sanningssökare (inbunden)

Vetenskapsteori för sanningssökare

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2013-06-28
39 213 Du sparar 174 kr!
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Bertrand Russell har sagt att vår värld styrs av de okunniga och inbilska snarare än de kunniga och eftertänksamma. Det är lättare att sprida villfarelse än att sträva efter sanningen i vardagen såväl som i vetenskapen.
Detta är en bok om vetenskap, filosofi och moral. En bok om mål och metoder. En vetenskapsteori för sanningssökare. Oavsett om vi studerar universums minsta beståndsdelar eller ägnar oss åt vårdforskning är det vår skyldighet som forskare att vara sokratiska. Vi har en moralisk förpliktelse att sträva efter klarhet och att vara medvetna om våra tankars felbarhet, och inte minst måste vi vara ärliga vad gäller vår kunskaps brister. Vår uppgift som forskare är att söka sanningen och därigenom förhoppningsvis skapa ordning och mening i en annars milt kaotisk tillvaro.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vetenskapsteori för sanningssökare
 2. +
 3. Leva fritt och leva väl : en studie i moral, mening & mänskliga rättigheter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Leva fritt och leva väl : en studie i moral, me... av Per Bauhn (inbunden).

Köp båda 2 för 78 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vetenskapsteori för sanningssökare. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tyvärr...
  Birger B, 1 mars 2014

  Vetenskapsteori är spännande och ganska svårt, inte minst för att det spänner över så många ämnesområden. När jag såg innehållsförteckningen i Perssons/Sahlins bok blev jag därför nyfiken, för rubrikerna täcker in många intressanta begrepp, metoder och idéströmningar.

  Efter att ha läst cirka halva boken känner jag att den inte lever upp till mina förväntningar, mycket på grund av författarnas stil som är allt för essä-lik och icke-strukturerad för min smak. Lägg därtill ett ganska f... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna