Esaias Tegnér : texter och läsningar (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Tegnérsamfundet
Antal sidor
161
Utgivningsdatum
2011-10-14
Förlag
Retorikförlaget
Dimensioner
230 x 155 x 10 mm
Vikt
444 g
ISBN
9789186093112

Esaias Tegnér : texter och läsningar

Inbunden,  Svenska, 2011-10-14
211
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Med anledning av utgivningsprojektet "Esaias Tegnérs kyrkliga tal" arrangerade Tegnérsamfundet i samarbete med Smålands Akademi ett symposium under rubriken Esaias Tegnér - texter och läsningar.
De nio föredragen som hölls under symposiet finns nu samlade i denna volym. Några av dem tar upp de problem som en textutgivare ställs inför när en text som finns bevarad i författarens handskrift skall göras till gänglig i en tryckt edition eller i digital form.
Övriga bidrag visar hur dokument som bevarats i bibliotekens manuskriptsamlingar eller i författararkiv kan användas för forskningar kring litteraturvetenskapliga, idéhistoriska eller kyrkohistoriska förhållanden. Tegnérs roll i sin samtid och hans inflytande på senare svensk vitterhet belyses ur olika perspektiv.

Esaias Tegnér (1782-1846), professor i grekiska vid Lunds universitet 1812-1824, därefter biskop i Växjö fram till sin död, var en av sin tids mest betydande kulturpersonligheter: en lysande diktare, en framstående talare, en dugande universitetslärare, kraftfull biskop, briljant och spirituell brevskrivare.
Hans efterlämnade skrifter består av dikter och brev, samt tal hållna i olika sammanhang. Tegnérsamfundet, som bildades 1946, ansvarar för att dessa texter ges ut i en vetenskaplig edition.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Esaias Tegnér : texter och läsningar
  2. +
  3. Almqvistvariationer : receptionsstudier och omläsningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Almqvistvariationer : receptionsstudier och oml... av Anders Burman, Jon Viklund (kartonnage).

Köp båda 2 för 434 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jerker Blomqvist