Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
111
Utgivningsdatum
2013-08-22
Upplaga
1
Förlag
Atrium Förlag
Översättare
Ida Andersen
Originaltitel
Il Miele
Dimensioner
190 x 130 x 10 mm
Vikt
33 g
SAB
Hce.03
ISBN
9789186095314

Honung / E' mél

Häftad,  Svenska, 2013-08-22
225
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Då slutade han med oväsendet hans händer åstadkom och först då hördes en sparv som sjöng långt därnere. Han frågade mig: Varför är du rädd? Döden är väl inte farlig, den kommer bara en enda gång."

Den italienske poeten Tonino Guerra (1920-2012) internationellt känd som filmmanusförfattare för sina många samarbeten med regissörer som Fellini, Antonioni och Tarkovskij skrev större delen av sin lyrik på den genom århundraden muntligt traderade och idag utdöende dialekten romagnolo. Honung är den första av Guerras många diktsamlingar som utkommer på svenska en diktcykel med trettiosex sammanflätade sånger om två gamla bröder i en liten italiensk by, inte alltför olik den by där Guerra själv växte upp.

För den svenska språkdräkten står Ida Andersen som även författat ett initierat förord till denna två-språkiga utgåva, som också inkluderar originaltexten på romagnolo.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Honung / E' mél
 2. +
 3. Raska steg

De som köpt den här boken har ofta också köpt Raska steg av Dacia Maraini (häftad).

Köp båda 2 för 341 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tonino Guerra

 • Equilibrium

  Tonino Guerra

  "I had just gotten away from it all, by which I mean all those ordinary, boring things like skyscrapers, cigar-smoking industrialists, linoleum, plastics, television, westerns and marihuana. I had either seen or heard about them. Whether they...

 • Stoftvinden

  Tonino Guerra

  "Lycklig, riktigt lycklig har jag varit många gånger i mitt liv men aldrig som när jag blev befriad i Tyskland och kunde titta på en fjäril utan att vilja äta upp den." Den italienske poeten och filmmanusförfattaren Tonino Guerra (1920-2...