Gotländska broar : dolda underverk (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2014-12-29
Förlag
Gotlandica förlag
Medarbetare
Daun, Torsten (foto)
Dimensioner
248 x 175 x 12 mm
Vikt
671 g
SAB
Ppcd
ISBN
9789186103460

Gotländska broar : dolda underverk

Inbunden,  Svenska, 2014-12-29
279
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Gotländska broar handlar om alla de gamla och många gånger bortglömda broar som finns i vår omgivning. Vi går eller åker över dem så länge de är i trafik, sedan glömmer de flesta av oss bort dem. Varje bro är ett vackert byggnadsverk, vilket man ser först då man klättrar ner och tittar på bron från sidan. De i boken avbildade och beskrivna broarna finns överallt på hela Gotland, och den här boken är en god guide.
Förre landsarkivarien, fil.dr Tryggve Siltberg skriver om boken: »Torsten Daun har kartlagt och fotograferat över 100 gamla broar på Gotland och har sammanställt en beskrivning där han förklarar dem historiskt och sätter in dem i sin historiska kontext. Detta arbete fyller ett tomrum i litteraturen om Gotlands infrastrukturs historia. Skildringen innehåller belysande citat ur historiska källor: juridiska lagtexter, ilskna tidningsinsändare och rättegångsprotokoll från busiga tilltag utförda på hemväg från lekstugan av obetänksamma pojkar som ville "kunna göra Pigorna något Skälmstycke i natt".«
Författaren Torsten Daun är född 1944 och fil.kand. i beteende- och statsvetenskap vid Lunds universitet samt fil.mag. i historia vid Högskolan på Gotland. Han är sedan dess start 2008 ordförande i Historiska Föreningen på Gotland Alumnerna och redaktör för föreningens årsbok GUSEM. Han har under många år recenserat böcker, på senare år uteslutande i historia.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Gotländska broar : dolda underverk
  2. +
  3. Hällristningarnas värld

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hällristningarnas värld av Johan Ling (inbunden).

Köp båda 2 för 518 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »