Kinas vägval : från himmelskt imperium till global stormakt (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
206
Utgivningsdatum
2012-04-23
Upplaga
1
Förlag
SNS Förlag
Dimensioner
217 x 149 x 17 mm
Vikt
440 g
SAB
Koea,951
ISBN
9789186203900
Kinas vägval : från himmelskt imperium till global stormakt (inbunden)

Kinas vägval : från himmelskt imperium till global stormakt

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2012-04-23
292
 • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Följ med sinologen Torbjörn Lodén - en av Sveriges främsta Kinakännare - på en resa genom Kinas dramatiska historia. Introduktionen berättar om kinesisk kultur från tiden innan Kina blev ett land. Lodén belyser vissa grunddrag i den kinesiska kulturen som går att spåra mer än tre tusen år tillbaka. Bilden av imperiet Kina växer fram med hjälp av exempel från vetenskap, jordbruk och filosofi, genom porträtt av hankineser och barbarfolk samt mongoler och manchuer och genom diskussioner om kulturalism och blodsband, om mandarinat och meritokrati. Torbjörn Lodén visar hur det första steget mot modernitet togs till följd av rädslan för utländska hot och hur avstånd då togs från konfucianismen. Han berättar om Maos revolution, då varje skrymsle i historien politiserades och om de senaste trettio åren som medfört större förändringar än någonsin i Kinas historia. Idag står landet inför några avgörande val. Ska man gå tillbaka till den inhemska traditionen och markera sin särart? Ska man fortsätta att förtiga de obehagliga sanningarna om landets moderna historia eller göra upp med de mörka inslagen? Ska man behålla enpartiväldet eller införa politisk demokrati? I ett avslutande kapitel diskuterar författaren Kinas och omvärldens framtida relation. Kinas vägval är en bildande, stimulerande och personlig bok som genom ett fängslande historiskt perspektiv tydliggör dagens mångfacetterade Kina. Torbjörn Lodén är professor i Kinas språk och kultur vid Stockholms universitet samt föreståndare för Stockholms Konfuciusinstitut.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kinas vägval : från himmelskt imperium till global stormakt
 2. +
 3. Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis för de superrika

De som köpt den här boken har ofta också köpt Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis ... av Andreas Cervenka (inbunden).

Köp båda 2 för 499 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kinas vägval : från himmelskt imperium till global stormakt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Kinas vägval; ett givet bokval.
  Jan H., 10 mars 2015

  Författaren har en gedigen kunskap om ämnet, det märks genom hela boken.
  Mycket intressant för mig och, skulle jag tro, för många andra som har planer
  att någon gång åka till Kina.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Torbjörn Lodén