Vad innebär det att vara demokrat? (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2010-11-11
Förlag
Tankekraft Förlag
Översättare
Marcel Mangold
Dimensioner
208 x 134 x 11 mm
Vikt
180 g
ISBN
9789186273040

Vad innebär det att vara demokrat?

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage,  Svenska, 2010-11-11
209
  • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns det någon mening med att kalla sig "demokrat" i en samtid där praktiskt taget alla kallar sig demokrater? Kan ett begrepp som tycks kunna betyda både allt och inget fortfarande ha ett meningsfullt politiskt innehåll?

I föreliggande bok åtar sig några av vår tids mest namnkunniga politiska teoretiker att besvara denna provokativa fråga. Svaren de presenterar formuleras utifrån skilda utgångspunkter och leder i flera fall till helt olika slutsatser. Samtidigt förenas de alla av ett gemensamt grundantagande: "demokrati" kan inte vara namnet på en redan förverkligad samhällsmodell eller en metod för att med jämna mellanrum utse politiska ledare. Tvärtom fortsätter demokratibegreppet att vara föremål för kamp och fungera som kärna åt politikens mest centrala frågor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vad innebär det att vara demokrat?
  2. +
  3. Zizek om Lacan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Zizek om Lacan av Slavoj Zizek (häftad).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vad innebär det att vara demokrat?. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. För radikaldemokrater
    Anna, 25 november 2021

    När alla blir demokrater blir ingen demokrat. En rad extremt skarpa perspektiv på vad det innebär att vara demokrat och vad demokrati som begrepp egentligen används till som varje människa som vill kalla sig demokrat och verkligen mena allvar med det borde läsa!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna