Sprängskissen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
199
Utgivningsdatum
2012-09-26
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Tranan
Översättare
Julian Birbrajer, Jan Ristarp
Originaltitel
The Exploded View
Medarbetare
Birbrajer, Julian (form)
Dimensioner
180 x 120 x 15 mm
Vikt
286 g
SAB
Hce
ISBN
9789186307219

Sprängskissen

Inbunden,  Svenska, 2012-09-26
209
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I de skiftande och halvfärdiga miljöerna i Johannesburgs utkanter möter vi fyra män: en statistiker, en sanitetsingenjör, en konstnär som gör utställningar på temat folkmord, och en affischerare som har tappat sin mobiltelefon på en byggarbetsplats. Alla försöker de skapa sammanhang i ett samhälle under ständig förändring.

Sprängskissen är en roman i fyra delar som utforskar livsförhållandena under apartheids efterdyningar. Kan man föreställa sig en gemensam framtid samtidigt som man erkänner det fruktansvärda förflutna? Genom en mångfald av perspektiv visar Ivan Vladislavic hur ingen skildring ensam kan vara den rätta, och hur återuppbyggnaden av ett delat samhälle ger upphov till nya motstridiga frågor och svar.

Ivan Vladislavic är född 1957 i Pretoria men bor sedan 1970-talet i Johannesburg där han studerat vid Witwatersrand-universitetet. Han har bredvid sitt författarskap varit verksam som för lagsredaktör och ofta ägnat sig åt den samtida sydafrikanska konsten. Han har skrivit om arkitektur och arbetat med och skrivit om konstnärer, bland andra William Kentridge.

Vladislavic har tilldelats en mängd litterära utmärkelser, bland dem Sunday Times Fiction Prize för Snabbköpet Rastlös, och The University of Johannesburg Prize för Double Negative.

»Vladislavic' är en alltigenom lysande författare. Hans böcker skyr alla klichéer. Med ren kraft gräver texten sig ner under förstelnade skrivsätt, och den utmärks av sin självbehärskning och av att den vänder sig bort från det slitna uttryck som präglar annan litteratur från samma plats.« The Sunday Times

»Vladislavic' är utan tvekan den mest betydelsefulla författaren i Sydafrika idag.« Focus on Africa

»Hans konst handlar om att lösgöra oss från en värld bestående av döda bilder, och låta nya synsätt och en ny förståelse komma fram.« Sunday Independent
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sprängskissen
  2. +
  3. Snabbköpet Rastlös

De som köpt den här boken har ofta också köpt Snabbköpet Rastlös av Ivan Vladislavic (inbunden).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ivan Vladislavic