Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
244
Utgivningsdatum
2012-03-21
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Tranan
Översättare
Örjan Sjögren
Originaltitel
Perto do coração selvagem
Medarbetare
Malmsten, Stefania (form)
Dimensioner
185 x 120 x 10 mm
Vikt
345 g
SAB
Hce
ISBN
9789186307615
Nära det vilda hjärtat (inbunden)

Nära det vilda hjärtat

Inbunden,  Svenska, 2012-03-21
229
  • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Nära det vilda hjärtat (1944) är en skeptisk betraktelse över äktenskapet, skriven av en romandebuterande, tjugotreårig Clarice Lispector. Hon har just avslutat sina juridikstudier och arbetar nu som journalist. Samma år gifter hon sig med en blivande diplomat. Romanen hyllades som något helt nytt när den kom ut i Brasilien. Än idag hör den till författarens mest omtyckta och omtalade böcker.

Vi möter den starka, vildvuxna och rebelliska Joana, som gifter sig med Otávio men har svårt att finna sig tillrätta i det äktenskapliga livets begränsningar. Här finns också Lídia, Otávios före detta fästmö, som snarare är inriktad på att förverkliga sig själv genom äktenskapet och familjebildningen. Men mer än de yttre händelserna präglas romanen av utforskandet av Joanas inre landskap. Hon tycks vänta på en uppenbarelse som aldrig kommer. Hon analyserar otåligt varje ögonblick och ger sig hän åt det hon inte förstår, orädd för att bryta med allt hon tidigare lärt sig och påbörja ett nytt liv.

Clarice Lispector föddes 1920 i Ukraina. När hon var drygt ett år gammal kom hon till Brasilien. Vid sin för tidiga död 1977 hade hon skrivit ett tjugotal romaner, novellsamlingar och barnböcker. De senaste decennierna har hennes anseende växt såväl i Sverige som i Europa. Idag framstår hennes författarskap som ett av 1900-talets verkligt betydande, inte bara i Brasilien och Latinamerika, utan i hela världslitteraturen. Hon ligger begravd på den judiska kyrkogården i Caju, Rio de Janeiro. Flera av Lispectors viktigaste romaner och novellsamlingar finns översatta till svenska.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nära det vilda hjärtat
  2. +
  3. Stjärnans ögonblick

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stjärnans ögonblick av Clarice Lispector (pocket).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Clarice Lispector