Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
563
Utgivningsdatum
2010-07-21
Upplaga
1
Förlag
Pocketförlaget
Dimensioner
175 x 110 x 30 mm
Vikt
320 g
SAB
Gcz Guillou, Jan,Lz Guillou, Jan
ISBN
9789186369477

Ordets makt och vanmakt : mitt skrivande liv

(34 röster)  |   Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2010-07-21
79
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Jan Guillous memoarer - nu med 82 nyskrivna sidor om KGB-affären!

Efter över fyrtio år med skrivandet som huvudsysselsätttning publicerar Jan Guillou nu sina yrkesmemoarer. Han berättar öppet och underhållande om de första årens författardrömmar då idolerna hette Claude Simon och J M G Le Clézio - båda sedermera Nobelprisbelönade - och hur hans vägar sedan gick från den experimentella litteraturen till en effektiv och verklighetsnära prosa.
Men åren kring tjugo var samtidigt den tid då den unge juridikstudenten upptäckte att journalistik var effektivare än juridik. Vändpunkten kom när han för tidskriften FiB/Aktuellt skrev en artikel om internatskolan Solbacka ett avslöjande som blev början till slutet för skolan. En karriär som en av landets mest kända och omtalade journalister och författare hade inletts.

I boken berättar Jan Guillou om sina fiaskon och succéer och om sina journalistiska förebilder, som t ex den erfarne tidningsmannen Edgar Antonsson och kvällstidningslegenden Arne Lemberg. Vägen går via Folket i Bild/Kulturfront, där bland andra Jan Myrdal kom att spela en stor roll i hans yrkesmässiga utveckling, och leder fram till arbetet med de oerhört älskade bokserierna om Hamilton och Arn Magnusson som gjorde Jan Guillou till den mest sålda romanförfattaren i Sverige någonsin.

Sagt om boken:
"Jan Guillou skriver bättre än andra svenska journalister. Men har han någonsin skrivit så bra som i Ordets makt och vanmakt?"
Dagens Nyheter

"Jag betraktar Jan Guillou som en av våra bästa svenska journalister. ... en av de mest underhållande memoarböcker jag har läst."
Aftonbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ordets makt och vanmakt : mitt skrivande liv
  2. +
  3. Att skriva i onda tider : skriftställning 2005-2021

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att skriva i onda tider : skriftställning 2005-... av Jan Guillou (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ordets makt och vanmakt : mitt skrivande liv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Stark bok om många svaga själar
    Göran Ohlsson, 1 april 2015

    Den här boken gör att jag till stor del omvärderar det informationsflöde jag tog del av som tonåring på 70-talet och långt därefter. Guillou är en vansinnigt begåvad person som gör sitt bästa för att vara ödmjuk i sitt skrivande i denna bok, och det lyckas ganska väl. Den lätta air av överlägsenhet som ibland skymtar fram kan faktiskt bero på att kontrahenterna var utrustade med sådana undermåliga intellekt att det är svårt att inte glänsa i sammanhanget. Det finns gott om författare som är m... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jan Guillou