Spinderella Tarantella (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
24
Utgivningsdatum
2012-03-29
Förlag
Alvina förlag och produktion AB
Illustratör/Fotograf
Sara Gimbergsson
Dimensioner
245 x 205 x 10 mm
Vikt
280 g
SAB
Hcf
ISBN
9789186391102
Spinderella Tarantella (inbunden)

Spinderella Tarantella

(4 röster)
Inbunden Svenska, 2012-03-29
141
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Spinderella Tarantella är en grymt giftig spindelkvinna. Tycker hon själv i alla fall. Barn kan hon inte skrämma, men däremot tanter! Hon är för övrigt världsbäst på nästan allting. Fånga flugor och pojkvänner. Hålla koll på världen. Och känna på sig saker i benen. Sina äggigläggisar, dom älskar hon. Alla 250. Flugskit, vad söta de är!

Berättelsen om Spinderella Tarantella är en faktasaga, en finurlig och fantasifull berättelse om en av de cirka 42 500 spindelarter som finns i världen, nämligen korsspindeln. Arten har fått sitt namn eftersom den har ett mönster på ryggen som liknar ett kors.

Vägledda av Spinderella Tarantella får vi lära oss en hel del om korsspindlar: Att de väver sina vackra hjulnät för att fånga flugor. Att de ser dåligt trots att de har åtta ögon, och istället känner med benen om någon insekt har fastnat i nätet. Att de packar in fångsten i spindeltrådspaket innan den äts upp, och att det faktiskt också händer att honan äter upp hanen hon har parat sig med! För så är det ju med spindlar - de är både fantastiska och förskräckliga. Fascinerande, förtjusande och fruktansvärda. Precis som den grymt giftiga spindelkvinnan Spinderella Tarantella. Så vilken tur att det inte finns några spindlar i Sverige som är farliga för människor!

Miljömärkt med Svanen och FSC.

Ålder: 3-6 år
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Spinderella Tarantella
  2. +
  3. Bajskorv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bajskorv av Stephanie Blake (inbunden).

Köp båda 2 för 240 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Inger Lindahl