Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Embla
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
28
Utgivningsdatum
2014-03-14
Förlag
Alvina förlag och produktion AB
Illustratör/Fotograf
Sara Lundberg
Dimensioner
250 x 210 x 6 mm
Vikt
289 g
SAB
Hcf
ISBN
9789186391188

Embla mitt i kosmos

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2014-03-14
134
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Mamman läser ännu en bok, men Embla kan ändå inte somna. Kroppen bara vägrar, totalt. Embla försöker berätta hur det kändes på bussen, när det var som om ingen märkte henne. Och i lekparken när ingen såg henne. Som om Embla bara var en liten prick i kosmos. Som om hon var alldeles ensam.

Men Mamman vill att Embla ska sova. "Du lyssnar inte!" skriker Embla till slut. "Jag vill inte vara ensam!" Och då lyssnar Mamman äntligen. "Vet du", säger hon. "När du föddes blev vi båda ensamma kan man säga. Men inte bara, vi hör ihop också."

I sin text om Embla som inte kan somna skapar Majken Pollack en berättelse där vardagen lever sida vid sida med de stora frågorna i livet - att vi alla på ett sätt är ensamma, och att vi samtidigt hör ihop. Att vi kan välja själva. Och att det går att finna tröst när vi ser varandra på riktigt.

Sara Lundbergs magiskt vackra illustrationer för tankarna till konstnärer som Gustaf Klimt, Sigrid Hjertén och Nils Dardel. Här finns ett växelspel mellan mörker och ljus, varma och kalla färger, enfärgade ytor och mönstrade fält som låter oss följa med Embla på hennes resa från ensamhet mot gemenskap och från förtvivlan mot hopp.

Majken Pollacks och Sara Lundbergs första bok om Embla, Emblas universum, lovordades i pressen och kallades bland annat: "En underbar bok, präglad av fantasi, insikt och upptäckarglädje." (Ingalill Mosander, Aftonbladet)
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Embla mitt i kosmos
  2. +
  3. Mitt bottenliv : av en ensam axolotl

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mitt bottenliv : av en ensam axolotl av Linda Bondestam (kartonnage).

Köp båda 2 för 297 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Majken Pollack

  • Emblas universum

    Majken Pollack

    Embla bygger en rymdraket. Lillasyster Anna vill också vara med, men hon får inte säger Embla. "Absolut inte!" Mamma försöker medla, men Embla tycker inte att hon förstår. "Jag är hela universum och Anna får inte plats." Men ka...