Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
34
Utgivningsdatum
2014-04-01
Upplaga
1
Förlag
Alvina förlag och produktion AB
Översättare
Örjan Sjögren
Originaltitel
A rainha das rãs não pode molhar os pés
Illustratör/Fotograf
Marco Somā
Dimensioner
245 x 170 x 10 mm
Vikt
271 g
SAB
Hcf
ISBN
9789186391195

Grodornas drottning får inte väta sina fötter

(3 röster)
Inbunden,  Svenska, 2014-04-01
134
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I grodornas damm gör grodorna grodsaker. De hoppar, äter flugor, tar en tupplur och sjunger sånger. En trivsam tillvaro av gemenskap och nöjen. Då faller något glittrande i vattnet med ett plopp. Snabbt simmar en groda efter, och dyker upp med något på huvudet. En drottningkrona! Men vad gör egentligen den som just har blivit grodornas drottning?

Grodornas drottning omges snart av rådgivare. De säger att grodornas drottning inte får tala med vanliga grodor. Hon ska äta de fetaste flugorna och straffa dem som inte lyder henne. Och hon får inte väta sina fötter! Men grodor tycker som bekant om att simma, och när en dyktävling anordnas är olyckan framme. Eller är det lyckan som vänder åter?

Davide Cali har skrivit en humoristisk berättelse som handlar om ett ganska ovanligt ämne i barnböcker - nämligen makt. Med värme och finurliga vändningar undersöks frågor som: Vem får bestämma? Hur förändras den som får makt? Och vilken roll de spelar som står runt omkring? Allt i en grodvärld som får ett eget liv i Marco Somās sirliga och fantasifulla illustrationer.

Davide Cali har skrivit ett 50-tal barnböcker som publicerats i 25 länder och har, liksom Marco Somā, belönats med flera priser. Med "Grodornas drottning får inte väta sina fötter" introduceras såväl Davide Cali som Marco Somā för första gången i Sverige.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Grodornas drottning får inte väta sina fötter
  2. +
  3. SIGNERAD Skurkarnas skurk del 3: Hjältus Tårar

De som köpt den här boken har ofta också köpt SIGNERAD Skurkarnas skurk del 3: Hjältus Tårar av Ijustwanttobecool, Joel Adolphson, Emil Beer, Victor Beer (inbunden).

Köp båda 2 för 293 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Davide Cali