Världsåskådningsatlas : en kartläggning av olika sätt att se på världen (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2016-04-15
Upplaga
1
Förlag
CredoAkademin
Översättare
Mats Wall
Originaltitel
The Universe Next Door
Medarbetare
Wall, Mats (form)
Dimensioner
225 x 150 x 25 mm
Vikt
561 g
ISBN
9789186415198
Världsåskådningsatlas : en kartläggning av olika sätt att se på världen (häftad)

Världsåskådningsatlas : en kartläggning av olika sätt att se på världen

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2016-04-15
229
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
VÄRLDSÅSKÅDNINGSATLAS är en unik kartläggning av olika sätt att se på världen och tillvaron. Författaren tar oss med på en intressant och spännande resa genom historien och tecknar en tydlig bild av de olika världsåskådningarnas utveckling och innehåll. Boken hjälper oss att reflektera över vår egen uppfattning om världen och samtidigt förstå hur andra människor tänker och uppfattar samma värld.

 

Boken följer den historiska utvecklingen från kristen teism till deism, naturalism, nihilism, existentialism, österländsk panteistisk monism, New Age och postmodernism och avslutas med ett nyskrivet kapitel om islam. Till var och en av dessa världsåskådningar ställer författaren ett antal grundläggande frågor: Vari består den yttersta verkligheten? Hur är världen beskaffad? Vad är en människa? Vad händer efter döden? Hur kan vi veta något? Hur vet vi vad som är rätt och fel? Vad är meningen med historien? Svaren gör att de olika synsätten enkelt kan jämföras med varandra.

 

Världsåskådningsatlas är en översättning av James Sires klassiker The Universe Next Door och har tryckts i över 350 000 exemplar och finns översatt till nitton språk.

     Stefan Gustavsson skriver i sitt förord: "Under en följd av år har jag använt den engelska utgåvan i min undervisning, och därför vet jag av egen erfarenhet hur bra boken är! Det är mycket glädjande att den nu äntligen finns på svenska."

 

James Sire är fil.dr i engelsk litteratur och var under många år redaktionschef vid det stora bokförlaget InterVarsity Press. Han är författare till ett tjugotal böcker om litteratur, filosofi och kristen tro och har föreläst och undervisat vid över två hundra universitet världen över.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Världsåskådningsatlas : en kartläggning av olika sätt att se på världen
  2. +
  3. Sömnmeditation : så får du din uppvarvade hjärna att komma till ro

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sömnmeditation : så får du din uppvarvade hjärn... av Danielle North (inbunden).

Köp båda 2 för 268 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »