Vandringsturer i södra Roslagen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Serie
Svenska vandringsturer
Antal sidor
156
Utgivningsdatum
2013-03-21
Upplaga
1
Förlag
Vildmarksbiblioteket
Medarbetare
Innings, Karin (foto)
Dimensioner
175 x 125 x 10 mm
Vikt
240 g
SAB
Rbo,Ncab.08
ISBN
9789186433314

Vandringsturer i södra Roslagen

(3 röster)
Häftad,  Svenska, 2013-03-21
211
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vandringsturer i Södra Roslagen är en inspirerande guide till många vackra vandringar i den historiska Roslagsbygden. Boken beskriver varierade dagsturer i södra Roslagen mellan Stockholm och Norrtälje. I turbeskrivningarna kombineras ofta markerade vandringsleder med skogsstigar och grusvägar till varierade rundturer där man kommer tillbaka till utgångsplatsen. Längden på turerna är mellan 2 och 10 km och ofta finns det möjlighet att förlänga eller korta ner turen. I boken finns även en översiktlig beskrivning av de första sju etapperna av Roslagsleden, från Danderyd till Norrtälje. Vandringarna går genom många olika natur- och kulturmiljöer. Du får uppleva orörda gammelskogar, förvildade slottsträdgårdar, historiska bruksmiljöer, klippor vid havet och många andra intressanta platser i Roslagsnaturen.

Till varje tur hör en detaljerad karta med information om badplatser, grillplatser, parkeringsmöjligheter och kommunala färdmedel. Framkomligheten på stigarna beskrivs och flera av turerna är väl lämpade för barnvagn och rullstol. Det är fantastiskt att det finns så mycket välbevarad natur så nära Stockholm. På bekvämt avstånd med bil, buss eller tåg får du här ett brett utbud av vandringsturer att njuta av året runt!

Författaren Karin Innings är en stigfinnare med ett stort intresse för kartor och vacker natur. Hon vandrar ofta på nya platser, gärna i sällskap av de egna barnen. Karin har även skrivit Vandringsturer kring Stockholm - Skärgården, Vandringsturer på Gotland samt Gotland - vandringsturer och utflykter.

Ur innehållet:

* Runriket med välbevarade runstenar

* Hagbyskogen med fina markerade vandringsleder

* Angarnssjöängen med många fåglar och vacker natur

* Bogesundslandet med välmarkerade vandringsleder i svamprika skogar

* Rönningesjön med genuin bondgårdsmiljö

* Domarudden med trollska gammelskogar längs Roslagsleden

* Riddersholm med artrika hagmarker och strandängar

* Wira bruk med en gammal klingsmedja i vacker bruksmiljö
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vandringsturer i södra Roslagen
 2. +
 3. Preppa mat : allt du behöver veta om livsmedel i kristider

De som köpt den här boken har ofta också köpt Preppa mat : allt du behöver veta om livsmedel ... av Niklas Kämpargård (inbunden).

Köp båda 2 för 270 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Karin Innings

 • Gotland : vandringsturer och utflykter

  Karin Innings

  Gotland är en magisk ö med en fantastisk natur och en levande kulturhistoria som går långt tillbaka i tiden! Det här är en bok full av information om vandringar och utflyktsmål på Gotland. Med hjälp av vandringsförslagen kan du lämna de populära t...

 • Stockholms skärgård : vandringsguide

  Karin Innings

  Vandra och njut i Stockholms skärgård! Stockholms skärgård Vandringsguide är en inspirerande bok för alla som vill uppleva den vackra skärgården till fots. Med den reguljära båttrafiken är det bekvämt och smidigt att ta sig ut i skärgården även fö...