Vandra fjäderlätt : för njutbara turer (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
280
Utgivningsdatum
2017-07-19
Förlag
Vildmarksbiblioteket
Originaltitel
Vandra fjäderlätt och njut mer av färden
Dimensioner
230 x 180 x 20 mm
Vikt
865 g
SAB
Rbo
ISBN
9789186433581

Vandra fjäderlätt : för njutbara turer

(9 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2017-07-19
303
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Att en lättare packning ger en mer njutbar vandring borde vara självklart men många vandrare bär mycket tyngre än de behöver, på både kortare och längre turer. Jörgen Johansson har minskat sin packvikt med över 10 kilo utan att förlora i vare sig komfort eller säkerhet. Han har bevisat detta under många års vandringar, på svenska låglandsleder, i våra fjäll och i några av Nordamerikas största vildmarker.

Boken lär dig vad som har störst betydelse för att minska packvikten och hur du klär dig lätt när du vandrar och ändå håller dig torr och varm, även i regn och rusk. Du får lära dig vilka skodon och ryggsäckar som ger den mest energieffektiva vandringen och vilken typ av tak över huvudet som är lämpligast i olika terrängtyper. Jörgen berättar om kaloribehov och olika typer av lätt och energirik mat samt hur du tillagar denna med olika typer av utekök. Boken innehåller även utrustningslistor, för allt från stugvandring till ödemarksexpeditioner. Du får också information om tillverkare av lätt utrustning, av vilka många är mindre kända i Sverige.

Jörgen har skrivit ett antal böcker om vandring med lätt packning, både på svenska och engelska och medarbetar regelbundet i svenska och amerikanska media. Detta är andra, uppdaterade och utökade, upplagan av Vandra Fjäderlätt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vandra fjäderlätt : för njutbara turer
 2. +
 3. Sticka svenska vantar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sticka svenska vantar av Karin Kahnlund (inbunden).

Köp båda 2 för 572 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Vandra fjäderlätt : för njutbara turer. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. vandra vidare
  Lennart Strandh, 8 september 2023

  Mycket informativ och trevlig läsning. Mängder av bra tips från en väldigt erfaren vandrare. Kommer att i fortsättningen vara mer observant och kritisk när
  jag köper ny friluftsutrustning.

 2. Bra tips för lättare vandring!
  Åsa D, 11 september 2020

  Många och bra tips för att få till en lättare packning till vandring. Författaren tenderar att upprepa sig en hel del, budskapet går fram ändå.
  Bra produktrecensioner och värdefulla tips på internetsites där man kan få tag på bra & lätt utrustning!
  Intressant, en hel del som man kan ta till sig och ändra på i sin utrustning utifrån vad som passar var och en..man måste inte gå "all in" och sy sin egen friluftsutrustning, men alla kan nog göra förändringar på flera fronter!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Jörgen Johansson