Nekromantikerns krig. D. 1, Debut (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Svärdens väktare (del 8)
Antal sidor
520
Utgivningsdatum
2012-07-04
Upplaga
1
Förlag
Coltso
Översättare
Maxim Grigoriev
Medarbetare
Jonsson, Christer (form)
Dimensioner
245 x 160 x 50 mm
Vikt
1080 g
SAB
Hce
ISBN
9789186437169

Nekromantikerns krig. D. 1, Debut

(14 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2012-07-04
210
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
»Nick Perumovs berättelser är vildare, häftigare, galnare och blodigare än Tolkiens och ryskare. Med starka och farliga kvinnogestalter.«
Kajsa Öberg Lindsten, GöteborgsPosten

Inkvisitionens hängivna härskaror under ledning av heliga exekutor fader Etlau har belägrat det gåtfulla Svarta tornet högt uppe på istundran i norr. Inspärrade i Västermörkrets mäktiga artefakt befinner sig den blivande Förintaren nekromantiker Fess och den lilla drakflickan Lokatten. I salen står ett stort vattenur som räknar den utmätta tiden till transformationen, medan Fess försjunker i dystra grubblerier kring begångna misstag och synder. Men även fader Etlaus galopperande galenskap tilldrar sig allt mer hans nyfikna intresse

För att fördriva tiden undersöker Fess tornets kammare och gemak, men av någon anledning ryggar han tillbaka inför en marmortrappa, som verkar specialgjord just för honom och som leder rakt ner i tornets hemliga grundvalar.

I salen droppar vattenuret långsamt vidare. Kanske är det inkvisitionssoldaternas meningslösa död vid stormningen av tornet som ska få Kalken att rinna över och slutgiltigt bereda vägen för Förinta ren? Men finns det verkligen bara en? Samtidigt, på en helt annan plats i Mångfalden av världar, pågår ett brädparti mellan två fallna gudar

Svärdens väktare är en serie i tolv volymer. Detta är den åttonde boken och inledningen till den stora finalen i Nick Perumovs hyperboliska, ryskwagnerianska fantasyopera.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Nekromantikerns krig. D. 1, Debut. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Nick Perumov skapar starkt fantasyabstinens. Abstinens...
    ProjMgr, 15 april 2013

    Nick Perumov skapar starkt fantasyabstinens. Abstinens efter nästa bok i serien. Tyvärr tar det dock alldeles för lång tid mellan översättningarna av böckerna.

  2. Upplösningen på gång
    LOO, 23 september 2012

    Har följt hela serien. Alla böckerna är spännande. Lite svårt att föja tråden i mitten böckerna dock. Nu har krafterna som verkar i Fess värld börjat bli tydligare. Det ska bli spännande att se vilka som finns bakom och hur politiken ser ut. Fess har hela tiden varit steget efter, hoppas han lyckas genomskåda och vinna över de som lurar honom. Kan inte låta bli att se olika inkarnationer av KGB bakom de som lurar Fess, storebror ser dig. Väntar otåligt på nästa bok.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Nick Perumov