Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Svärdens väktare (del 3)
Utgivningsdatum
2012-06-16
Förlag
Coltso
Översättare
Maxim Grigoriev
ISBN
9789186437848

Nekromantikerns födelse E-bok

(2 röster)
E-bok,  Svenska, 2012-06-16
64
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Efter den ödesdigra sammandrabbningen mellan kejsaren och magikerorden Regnbågen vanställs Melinvärlden av den bottenlösa Rämnan. De båda svärden som orsakat kriget, Diamantsvärdet och Träsvärdet, är försvunna och kejsarens unge rådgivare, legoknekten Fess, finner sig utkastad i en annan värld - Evial. Hans minne är utraderat och på Akademien för högre magi, där han antas som student, spekulerar man i om främlingen, trots teorin om världens slutenhet, kommer utifrån och kanske är den Mörkrets messias vars ankomst Saladoréens bannlysta traktat så länge har förutspått.

För att klara sig i den nya världen, där Frälsarens kyrka och Heliga inkvisitionen håller befolkningen i tukt, förmaning och skräck medan allt fler byar drabbas av oroliga kyrkogårdar där de odöda reser sig ur gravarna, väljer Fess nekromantikerns svåra bana. Dubbelt främling, såväl inför sig själv som andra, fruktad och avskydd av nästan alla, tvingas han skärskåda sig själv: Är han verkligen den som skall bringa världen på fall eller kan han avvärja en större ondska genom att göra sig skyldig till en mindre?

Under tiden har stridsmagikern Klara Kummel och hennes följeslagare gått vilse på Mellanverklighetens stigar och söker förtvivlat efter vägen hem till Dalen...

»Svärdens väktare« är en serie om tolv böcker. Detta är den tredje boken. Perumov utsågs 2004 till Europas bäste inom genren och valdes 2007 för andra gången till årets fantasyförfattare i Ryssland.

»Nick Perumov är bara Nick Perumov och inte Tolkiens efterföljare, men att jämföra med honom. ... Det här är hans magnus opus. Det är drivet, väldigt medryckande och spännande.«
Yukiko Duke, Gomorron Sverige
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Nick Perumov