Tystnadens pris: hur du upptäcker, hanterar och motverkar tystnadskultur (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2023-09-20
Upplaga
1
Förlag
RB publishing
Medarbetare
Lernberger, Sara (form) / Andersson, Andreas (foto)
Illustratör/Fotograf
Anders Parsmo
Dimensioner
210 x 148 x 16 mm
Vikt
380 g
ISBN
9789186439378
Tystnadens pris: hur du upptäcker, hanterar och motverkar tystnadskultur (inbunden)

Tystnadens pris: hur du upptäcker, hanterar och motverkar tystnadskultur

Inbunden,  Svenska, 2023-09-20
249
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    169
Visa alla 1 format & utgåvor
Denna bok kommer hjälpa dig som chef, dig som arbetar med personalfrågor, dig som är utsatt för tystnaden och dig som står vid sidan. Den ger värdefulla verktyg, insikter och förståelse för hur du ska hantera tystnaden på jobbet - för ett bättre arbetsliv!

Tystnadskulturen är en utmaning i många organisationer, där missförhållanden tystas ner och medarbetare känner sig tvingade att hålla tyst. En tystnadskultur kan få även den starkaste att till slut bli svag och tvivla på sig själv. Vad händer när tystnaden blir förtryckande och hindrar organisationen från att nå sin fulla potential?

Vi utforskar tystnadskulturens talande tyranni och ger dig verktyg för att förstå, våga prata och bryta tystnaden. Det är de sunkiga kulturerna, det bristande ledarskapet och deras dåliga beteenden som alltför ofta leder till tystnad som vi vill lyfta fram.

Vi vill visa att du som läsare inte är ensam. Vi vill öka förståelsen för tystnadskulturens tecken och varningssignaler. Vi vill gjuta mod till den som tappat hoppet. Vi vill inspirera till samtal. Vi vill komma med positiva ansatser och förslag hur man tar sig ur tystnadskultur och vad den öppna organisationen istället behöver.

Med hjälp av forskning, enkätsvar, djupintervjuer, praktiska exempel och konkreta tips visar vi hur du kan skapa en öppen och inkluderande kultur där alla vågar säga sin åsikt utan rädsla för repressalier. Det kommer naturligt också handla om makt, rädslor, härskartekniker, skam och skuld. Du kommer få idéer om hur du kan upptäcka vad som händer i tid - eller i alla fall tidigare. Du kommer även få tankar om tillit, psykologisk trygghet och frågan om den orädda organisationen verkligen finns.

En bok både för dig som är utsatt, men också för dig som står bredvid ett skeende som pågår, som kollega, chef eller lagkamrat. En bok för personalvetare och HR-medarbetare och som borde vara en självklar del i utbildningar i ledarskap och personalledning. Tystnadskultur gör mer skada än nytta och behöver därför en egen motbok. Du håller den i din hand.

Författare:

Kenth Åkerman är inspiratör och ledarskapsexpert, som lyfter medarbetare och utvecklar chefer till ledare. Kenth har mångårig erfarenhet som föreläsare, mental coach och ledare. Senast med erfarenhet från offentlig sektor som kommunikationschef i en medelstor kommun. Författare till ett flertal böcker om ledarskap, service och kommunikation. Kreativ mångsysslande entreprenör med passion för god mat, dryck och gott värdskap. Susanne Hydén är headhunter och coachen som hjälper individer och organisationer att hitta rätt i karriären och ledarskapet. Susanne är författare och föreläsare som i trettio år arbetat med rekrytering, coaching och ledarskap. Hon har tidigare skrivit böcker om karriärcoaching, teambuilding, kommunikation och psykopater samt har även gett ut flera skönlitterära verk.

Några röster om boken:

"En viktig och stundtals jobbig bok att läsa både som människa, medarbetare och arbetsgivare. Boken greppar tag i mig från första sidan genom berättelserna, samtidigt som den ger läsaren kunskap och hopp. Till arbetsgivare ges konkreta råd och verktyg för att arbeta för att undvika en tystnadskultur. En bok som kan användas i många olika sammanhang för den som vill jobba hållbart med transparens och öppenhet."
Anna Andihn, Vice President HR & Communication, Kappahl

"Boken förkroppsligar tystnadskultur. Fler kommer, efter att ha läst, förstå tystnadskultur och vad det de facto innebär och att det är mer vardagligt än vad man tror. Jag läste med stor behållning."
Christina Alvelin, förvaltningsdirektör, Göteborgs Stad

"Boken om tystnadskultur är en viktig bok i ett alltmer pressat samhälle. Genom att läsa boken får du många perspektiv på hur du kan förstå uppkomsten av tystnadskultur och inte minst hur den kan förebyggas och hanteras. Jag ser tystnadskultur som ett symptom på en osund och ovärdig kult
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tystnadens pris: hur du upptäcker, hanterar och motverkar tystnadskultur
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »