Pojkflickan (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
141
Utgivningsdatum
2013-05-16
Upplaga
1
Förlag
Elisabeth Grate Bokförlag
Översättare
Maria Björkman
Originaltitel
Garçon manqué
Medarbetare
Thollander, Leif (form)
Dimensioner
180 x 110 x 8 mm
Vikt
97 g
SAB
Hce
ISBN
9789186497255

Pojkflickan

(14 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2013-05-16
57
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
»Jag blir Brio. Vara bäst på allt. Vara pojke med en ickas behag. Brio för hela Algeriet. Brio mot hela Frankrike. Brio mot min kropp som smärtar mig. Brio mot kvinnan som säger: Vilken söt liten flicka. Vad heter du då? Ahmed. Hennes förvåning. Mitt trots. Hennes osäkerhet. Min seger. Jag är en skam för hela världen. jag besudlar barndomen. Det är en pervers lek. Det är en barnlek. Det är ett perverst barn.»

I Pojkflickan tar Nina Bouraoui läsaren med på en fascinerande upptäcksfärd i tre världar: den algeriska, den franska och hennes egen, inre värld.

Den fransk-algeriska författaren Nina Bouraoui, född 1967, räknas som en av Frankrikes mest betydande författare av idag. För Mina onda tankar belönades Nina Bouraoui 2005 med det prestigefulla Prix Renaudot.

»Jag älskar varenda mening.»
Expressen

»Det är starkt!»
Kulturnytt, SR

»Det mest spännande med Nina Bouraoui är att hon ständigt skjuter fram sina positioner. Med en osvikliga känsla för stil prövar hon nya genrer och lyckas var gång göra något ingen annan gjort före henne. Hennes position i det litterära Frankrike är förstås tung, och det finns ingenting som hindrar henne från att så småningom nå hela vägen upp till Nobelprisklassen.»
Dagens Nyheter
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Pojkflickan
 2. +
 3. Mina onda tankar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mina onda tankar av Nina Bouraoui (pocket).

Köp båda 2 för 136 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Pojkflickan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Boken kräver litet uthållighet för att komma in i, men...
  KH, 8 juli 2013

  Boken kräver litet uthållighet för att komma in i, men anstränger man sig litet, får man definitivt sin belöning. En författare som skriver så att känslorna blir större än händelserna.

 2. En bok om det dubbla medborgarskapet i Algeriet och...
  kristina lindgren, 22 juni 2013

  En bok om det dubbla medborgarskapet i Algeriet och Frankrike men också det dubbla i en tonårings liv. En riktig pojkflicka och jag undrar hur det blev i vuxenlivet.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Nina Bouraoui