Straffeftergift (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
100
Utgivningsdatum
2017-08-11
Upplaga
1
Förlag
Elisabeth Grate Bokförlag
Översättare
Anna Säflund-Orstadius
Originaltitel
Remise de peine
Medarbetare
Thollander, Leif (form)
Dimensioner
200 x 125 x 10 mm
Vikt
159 g
SAB
Hce
ISBN
9789186497583

Straffeftergift

(6 röster)
Häftad,  Svenska, 2017-08-11
159
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det är tidigt 1950-tal. Patrick och hans lillebror är inackorderade hos tre väninnor till deras mor i en by utanför Paris, medan hon själv är på en årslång turné med en teatergrupp och deras far på affärsresor i Afrika. Om kvinnorna i huset vet bröderna inte mycket: brottstycken av samtal genom dörrar på glänt, mystiska besökare, tårdränkta ansikten och de ständigt upprepade orden, "gänget på rue Lauriston". I denna osäkra värld håller bröderna ihop, gör nattliga utflykter till det övergivna gamla slottet, följer med på bilturer till Paris, allt medan de väntar på att någon en dag ska komma och hämta dem.

Den franske författaren Patrick Modiano, född 1945, har sedan debuten 1968 skrivit ett trettiotal böcker. Med sina starkt personliga romaner, där handlingen nästan alltid utspelar sig i Paris, har Modiano sedan länge en hängiven publik såväl i hemlandet som utomlands. Patrick Modiano har genom åren mottagit en rad litterära utmärkelser och tilldelades 2014 års Nobelpris i litteratur "för den minneskonst varmed han frammanat de ogripbaraste levnadsöden och avtäckt ockupationsårens livsvärld".

"Jag vet inte vad jag ska skriva om den här romanen annat än att den måste läsas av inbitna Modianoläsare. Den kompletterar den större berättelsen. För de som ännu inte fastnat i hans magiska nät finns nu en fantastisk ingång."
Per Wirtén på sin blogg

"Det är spännande. Berättelsen är lågmäld och intagande. Språkligt är det sparsmakat enkelt. Anna Säflund-Orstadius, fyrfaldig Modianoöversättare, förmedlar i Straffeftergift samma stämningar och känslor som det franska originalet ger oss."
BTJ-häftet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Straffeftergift
  2. +
  3. Slumrande minnen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Slumrande minnen av Patrick Modiano (häftad).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Patrick Modiano