Gisslan (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
138
Utgivningsdatum
2020-03-23
Förlag
Elisabeth Grate Bokförlag
Översättare
Maria Björkman
Originaltitel
Otages
Dimensioner
200 x 123 x 10 mm
Vikt
194 g
SAB
Hce
ISBN
9789186497750

Gisslan

Häftad,  Svenska, 2020-03-23
153
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I sin roman Gisslan målar Nina Bouraoui ett inträngande porträtt av en kvinna som har brutit med sin omgivning. Sylvie Meyer, femtiotreårig, nyskild tvåbarnsmor, fackligt ombud på det företag hon varit anställd på i drygt tjugo år, håller en natt sin chef gisslan på hans kontor. Ansikte mot ansikte, driven av ett begär att få uttrycka den verkliga orsaken till sitt handlande, försöker Sylvie sätta ord på den våldsamhet som har slagit rot i henne och fått henne att skrida till verket. I den öppna handväskan ligger den vassaste kökskniven, tänkt att användas för att sätta skräck i den person som i månader försåtligt utnyttjat hennes förtroende för sina egna syften.

Gisslan bygger på en kort teaterpjäs med samma namn som Bouraoui skrev 2014. Gisslan är en omskakande och kraftfull text om maktlystnad, psykologisk och sexuell utpressning i vår tid.

Den fransk-algeriska författaren Nina Bouraoui, född 1967, räknas som en av Frankrikes mest betydande författare av idag och belönades 2005 med det prestigefyllda Prix Renaudot för Mina onda tankar. Av Bouraoui har förlaget tidigare gett ut elva böcker.

»Nina Bouraoui har med rätta en hängiven svensk publik - vi är många som älskar hennes prosa, som låter oss förföras av skönheten, av våldsamheten, av angelägenheten - hos henne är tillvaron aldrig ironisk, garderad.»
Svenska Dagbladet

»en tät, effektiv och enkelt men perfekt komponerad historia, utan en död rad. (...) Det är drabbande, ibland vacker, och hela tiden knivskarp romankonst.»
Göteborgs-Posten

»För första gången på länge vill jag omedelbart läsa Bouraouis nästa roman. Vart ska hon ta vägen efter den här? Vad som helst kan hända.»
Expressen

»Berättelsen är tät och kraftfull. Inget onödigt spill, inget läckage.»
Dagens Nyheter

»Gisslan av den mycket uppburna franska författaren Nina Bouraoui bygger på en monolog för scenen och har blivit en veritabel tryckkokare som roman. Tät som ett ostron gestaltar den en kvinnas bikt, försvar och känsla av främlingskap inför sig själv.»
Aftonbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Gisslan
  2. +
  3. Standard

De som köpt den här boken har ofta också köpt Standard av Nina Bouraoui (häftad).

Köp båda 2 för 327 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Nina Bouraoui