Djävulens timma och En stoikers fostran (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
119
Utgivningsdatum
2006-09-01
Upplaga
1. uppl.
Förlag
Pontes
Översättare
Lars Axelsson, Msrgareta Marin
Originalspråk
Portugisiska
Originaltitel
A hora do diabo och A educação do estóico
Dimensioner
190 x 115 x 15 mm
Vikt
140 g
SAB
Hl.016=c
ISBN
9789186536725
Djävulens timma och En stoikers fostran (inbunden)

Djävulens timma och En stoikers fostran

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2006-09-01
209
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
De två noveller som här presenteras för första gången i svensk översättning speglar Fernando Pessoas känsloliv och bär en stark prägel av hans längtan, lidelse och lidande. De härrör från två vitt skilda skeden i författarens liv - "Djävulens timma" skrevs i hans tidiga ungdom när han var full av glöd och visioner och "En stoikers fostran" mot slutet av hans liv när de flesta av hans förhoppningar hade grusats.

Under de cirka tjugo år som förflöt mellan dessa novellers tillkomst skrev Pessoa ett stort antal verk som senare - efter hans död - skulle ge honom världsrykte. Tanken på en sådan postum berömmelse var dock helt främmande för den frustrerade stoikern barn de Teive, Pessoas språkrör i den senare novellen. Baronen brände upp alla sina manuskript utom ett enda, ett avskedsbrev, strax innan han begick självmord.

"Det må handla om honom, men det handlar också om någon annan i ett magiskt spel. Ty det finns andra bilder av den kanske (då!) misslyckade Pessoa - en man som levde sitt liv på Lissabons underbara kaféer och som i kretsen av vänner och beundrare lade ut texten om
litteraturen, och om den litteratur som skulle komma. Han fick ju rätt. Och för den som vill veta mera om vad som skulle komma är denna härliga lilla tolkningsvolym bara att rekommendera." - Mats Gellerfelt i Svenska Dagbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Djävulens timma och En stoikers fostran
  2. +
  3. Den röda adressboken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den röda adressboken av Sofia Lundberg (pocket).

Köp båda 2 för 288 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Fernando Pessoa

Övrig information

Dessa två noveller härrör från vitt skilda skeden i författarens liv. "Djävulens timma" skrevs i hans tidiga ungdom när han var full av glöd och visioner, och "En stoikers fostran" är skriven mot slutet av hans liv när de flesta förhoppningar hade grusats.