Att bruka men inte äga : arrende och annan nyttjanderätt till mark i svenskt jordbruk från medeltid till idag (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
SOLMED (del 61)
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2014-03-25
Upplaga
1
Förlag
Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien
Medarbetare
Ulväng, Göran (förf.) / Svensson, Henrik (förf.) / Dackling, Martin (förf.) / Björklund, Annika (förf.) / Lagerqvist, Maja (förf.) / Jupiter, Kristofer (förf.) / Svensson, Harald (förf.) / Andersson, Hans (förf.) / Svensson, Lars-Göran (förf.) / Nelson, Bert-Owe (förf.) / Herlitz, Filip (förf.) / Ax
Dimensioner
250 x 175 x 25 mm
Vikt
932 g
SAB
Oeabb
ISBN
9789186573355
Att bruka men inte äga : arrende och annan nyttjanderätt till mark i svenskt jordbruk från medeltid till idag (inbunden)

Att bruka men inte äga : arrende och annan nyttjanderätt till mark i svenskt jordbruk från medeltid till idag

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2014-03-25
281
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Bokens författare är dels jurister, kulturgeografer, historiker, ekonomer och andra från forskarsamhället, och dels sådan med gedigen bakgrund av det praktiska arbetet med arrendefrågor, t.ex. tjänstemän och konsulter. Detta gör att ämnet belyses ur många synvinklar.

Arrendet behandlas ur både arrendatorns och markägarens perspektiv, och om deras organisationer. Här diskuteras bl.a. EU:s krav och här görs en statiskt genomgång av 80 års utveckling, kommenterad bl.a. av två tidigare jordbruksministrar.

Här beskrivs de arrendeformer som finns idag - gårdsarrenden och sidoarrenden. För den som vill förstå det moderna jordbrukets utveckling är Att bruka men inte äga en viktig och nyttig läsning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att bruka men inte äga : arrende och annan nyttjanderätt till mark i svenskt jordbruk från medeltid till idag
  2. +
  3. Uppsatser om hyra och arrende

De som köpt den här boken har ofta också köpt Uppsatser om hyra och arrende av Hans-Åke Wängberg, Erik Gerleman (häftad).

Köp båda 2 för 600 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »