Vulkanen och kalven som Po räddade (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
30
Utgivningsdatum
2016-05-20
Förlag
Vombat Förlag
Översättare
Nanase Matsui
Illustratör/Fotograf
Viveka Sjögren
Dimensioner
260 x 210 x 5 mm
Vikt
367 g
SAB
Hcf
ISBN
9789186589677

Vulkanen och kalven som Po räddade

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2016-05-20
139
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vulkanen Nga Murri morrar. Ett utbrott är på väg och alla flyr från den lilla ön. Alla utom Po, kovaktaren som vägrar att lämna sina trehundra kor. Tillsammans med korna ser han vännerna bli till små prickar ute på havet. Men när den lilla kalven föds har han fått en ny vän för livet. En bok om modet hos den lilla människan som litar till sin inre röst. Om att våga och den stora glädjen som infinner sig när man tänker på varandra. "Bildberättelsen om Po och kalven är verkligen ett konstverk i text och bild!" BTJ "En fin och lågmäld bok om att våga göra det man tror på och om en fin vänskap. Bildspråket har en lite annan estetik än vad som är vanligt i svenska bilderböcker, men jag gillar de lite kantiga bilderna och illustrationerna känns helt rätt till den här berättelsen." Västmanländskan
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vulkanen och kalven som Po räddade
 2. +
 3. SIGNERAD Skurkarnas skurk del 3: Hjältus Tårar

De som köpt den här boken har ofta också köpt SIGNERAD Skurkarnas skurk del 3: Hjältus Tårar av Ijustwanttobecool, Joel Adolphson, Emil Beer, Victor Beer (inbunden).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vulkanen och kalven som Po räddade. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Underbar bilderbok om kärlek människa - djur
  Kristina Sjögren, 8 augusti 2016

  Bilderboken "Vulkanen och kalven som Po räddade" har inspirerats av den sanna historien om en japansk herde som vägrade lämna djuren åt sitt öde när kärnkraftsolyckan i Fukushima inträffade.

  I bilderboken ansvarar kovaktaren Po för trehundra kor när den närbelägna vulkanen får ett utbrott och alla flyr. Utom Po. Han stannar kvar och tar hand om sina kor. Grethe Rottböll skriver målande men rakt om ensamhet, död och den stora kärleken mellan människa och djur. Viveka Sjögrens illustra... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Grethe Rottböll