Tyskar och allierade i Sverige (storpocket)
Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
238
Utgivningsdatum
2014-05-06
Upplaga
2
Förlag
Fischer & Co
Medarbetare
Norman, Mikael (form)
Dimensioner
210 x 135 x 15 mm
Vikt
259 g
SAB
Kc.54
ISBN
9789186597658
Tyskar och allierade i Sverige (storpocket)

Tyskar och allierade i Sverige

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Storpocket, Svenska, 2014-05-06
99

Just nu 12% rabatt på allt! Använd kod JUNI6

Gäller alla köp över 299 kr, t.o.m. 7 juni. Villkor

  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Visste du att det förutom vanliga tyska soldater även fanns SS-soldater och tyska militärförråd i Sverige under andra världskriget? Tredje riket var fysiskt närvarande i vårt land. Men bilderna av allierade specialförband, "polistrupper" och flygare i Sverige, illustrerar att även den allierade närvaron var mycket mer omfattande än vad som allmänt antas, och kanske av större framtida betydelse?
Det här är boken om både den tyska och allierade närvaron i Sverige och vad som än idag finns att se av den. Boken innehåller en unik guide över platser i Sverige med tysk och allierad anknytning, från Treriksröset till Trelleborg.

Lars Gyllenhaal har under mer än tjugo år samlat relevanta bilder från privatpersoner och arkiv. Sedan denna bok första gången utkom år 2011 har flera nya bilder dykt upp och finns med i denna reviderade och utökade upplaga.

"Författaren har inte nöjt sig med den officiella historieskrivningen [...] Boken är en guldgruva för den vetgirige."
Bernt Blomgren, Bibliotekstjänst

"Gyllenhaals bok är lättläst och mycket intressant. De många utmärkta bilderna kompletterar texterna på ett bra sätt och är ett resultat av många års djupdykande i arkiv och privata album."
Uno Gradin, Militär Historia

LARS GYLLENHAAL är författare till, bland andra, Elitförband i Norden, Spökpatrullen och Ryska elitförband (Fischer & Co, 20092013). Han är också ledamot i Svenska militärhistoriska kommissionen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tyskar och allierade i Sverige
  2. +
  3. Varför just han? : berättelsen om Gustav Vasa och hans tid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Varför just han? : berättelsen om Gustav Vasa o... av Herman Lindqvist (inbunden).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tyskar och allierade i Sverige. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Lättläst och informativ
    Läraren , 21 februari 2022

    En perfekt reskamrat på långresan eller pendlarbussen. Lättläst och enkel att följa, och den innehåller mycket intressant information varav en del är helt okänd.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lars Gyllenhaal