Andra världskrigets hemligheter (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
230
Utgivningsdatum
2015-06-11
Upplaga
1
Förlag
Fischer & Co
Översättare
Leif Janzon
Originaltitel
Geheimnisse des Zweiten Weltkriegs
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
179 x 110 x 9 mm
Vikt
170 g
SAB
K.54
ISBN
9789186597887
Andra världskrigets hemligheter (pocket)

Andra världskrigets hemligheter

(5 röster)
Pocket Svenska, 2015-06-11
29 79 Du sparar 63%
  • Bokreatitel 2023! Boken levereras tidigast den 21/2.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Trots att forskningen kring andra världskriget är omfattande, finns det fortfarande många hemligheter och myter som väntar på att avslöjas. Med hjälp av tidigare okänt källmaterial närmar sig författaren i denna bok frågeställningar och teman som tidigare inte fullständigt belysts.
Av nazisternas guld, skatter och konstföremål, som spekuleras omfatta svindlande miljardbelopp, har bara en bråkdel kunnat spåras. Det har antagits att mycket gömts undan i bergsutrymmen och underjordiska gångar i alperna. Knopp och hans team har undersökt dessa talrika platser för att reda ut vad som är myt och vad som är sanning om det sägenomspunna naziguldet.
Det är sedan tidigare känt att Hitler mot slutet av kriget var allvarligt sjuk, antagligen i långt framskriden Parkinsons. Med hjälp av nytt arkivmaterial, bland annat hans läkares hemliga dagbok, går det idag att utreda det som hölls hemligt av dåtidens propaganda. Hur påverkade egentligen Hitlers hälsotillstånd hans handlingar?
Knopp frågar sig också varför Rudolf Hess flydde till England 1941 och hur man ska tolka hans mystiska död. Vi får ta del av hemligheten med ubåten U513, som sänktes utanför Brasiliens kust, och nya rön avslöjas om de specialförband som opererade bakom fiendens linjer.

GUIDO KNOPP (f. 1948) är Tysklands mest lästa och etablerade historiker. I en rad böcker och tv-dokumentärer har han kastat nytt ljus över många av Tredje rikets och nationalsocialismens mörka hemligheter. På Fischer & Co finns sedan tidigare Hitlers krigsmakt - die Wehrmacht 19351945 och Göring - mellan makt och vansinne.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Andra världskrigets hemligheter
  2. +
  3. Catalinaaffären

De som köpt den här boken har ofta också köpt Catalinaaffären av Wilhelm Agrell (häftad).

Köp båda 2 för 98 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Guido Knopp