Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Modernista klassiker
Antal sidor
93
Utgivningsdatum
2015-02-10
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Petersen Zetterstrand, Nova Gullberg Henrik
Originaltitel
Le Petit Prince
Illustratör/Fotograf
Antoine de Saint-Exupéry
Dimensioner
240 x 190 x 10 mm
Vikt
401 g
SAB
Hc
ISBN
9789186629021
Den lille prinsen (inbunden)

Den lille prinsen

(36 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2015-02-10
309
 • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 10 format & utgåvor
En av världens mest älskade barnboksklassiker i den första nya svenska översättningen på 63 år, med digitalt restaurerade originalillustrationer i fyrfärg.

Mitt ute i Saharaöknen, där en pilot tvingats nödlanda sitt flygplan, dyker en liten prins upp från ingenstans. Det tar lite tid för dem att förstå varandra. Men så kommer också den lille prinsen från en annan planet, där hans ros väntar på honom. En dag reste han hemifrån, efter smärre osämja med rosen, för att hitta nya vänner och lära sig saker. Det var så han mötte människan, som förbryllar honom. Varför värderar hon så gärna sin tillvaro med hjälp av siffror? Eller dömer efter utseende, när den sanna skönheten ju inte går att se med ögonen? Det är några av de frågor som begrundas medan flygaren och prinsen »tämjer« varandra, vilket enligt prinsens lärdom är svaret på kärlekens mysterium.

Antoine de Saint-Exupérys filosofiska fantasysaga Den lille prinsen [»Le Petit Prince«] är en av världens mest älskade böcker, läst av generation efter generation världen över sedan den gavs ut i original 1943. Här i ny svensk översättning av Nova Gullberg Zetterstrand och Henrik Petersen.

Denna utgåva av Den lille prinsen är den första nya svenska översättningen på 63 år, gjord direkt från det franska originalmanuskriptet. Illustrationerna har restaurerats digitalt för att bättre efterlikna Antoine de Saint-Exupérys originalakvareller och boken är tryckt i samma format och satt med samma typsnitt som förstautgåvan från 1943.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY [1900-1944] var en fransk författare, pilot, matematiker, uppfinnare och diplomat. I dag mest berömd för sin sista bok, den poetiska och filosofiska sagan Den lille prinsen [»Le Petit Prince«, 1943], som också innehåller hans egna illustrationer. Boken tillägnas barnen och adresserar fundamentala frågor om livet och den mänskliga naturen. Som den mest översatta boken i fransk litteratur - översatt till 180 språk och såld i över 145 miljoner exemplar - hör Den lille prinsen till världens största litterära klassiker.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den lille prinsen
 2. +
 3. Mamma Mu simmar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mamma Mu simmar av Jujja Wieslander, Sven Nordqvist (inbunden).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Den lille prinsen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. "Den lille prinsen"

  "Den lille prinsen" är en filosofisk saga av en fransk författare. Huvudpersonen - lille prinsen, är en liten pojke som reser till olika platser för att få svar på vad vänskap och kärlek är. Han ställer många frågor och reflekterar på ett specellt sätt över svaren han får. Från samtal med räven får lille prinsen lära sig vad ordet tämja betyder: "att tämja betyder att knyta band". "Om du tämjer mig, så kommer vi att behöva varandra. Du kommer att vara den ende i världen för mig. Och jag komme... Läs hela recensionen

 2. Vad "Den Lille Prinsen" betytt för mig
  Halldora Altvall, 25 april 2016

  För 60 år sedan vann Lille Prinsen mitt hjärta. Sedan dess bor han där och jag ger bort boken till alla barn, barnbarn och människor jag möter som kan se ett lamm genom en lådas vägg. Hoppas ni ser till att den trycks om och om, för den är tidlös och vi människor behöver den - mer och mer...
  Halldora

 3. .EN ANNORLUNDA BERÄTTELSE!
  Eva Darefors, 29 februari 2016

  EN BERÄTTELSE SOM STRÄCKER SEJ UTANFÖR DE FÖRVÄNTADE RAMARNA. NÄR MAN LÄSER DEN SÅ VET MAN INTE VAD SOM SKA KOMMA DÄREFTER. ENKELT OCH VACKERT SKRIVEN AV EN PERSON SOM HAR TILLGÅNG TILL HELA ÅLDERSREGISTRET FRÅN BARNETS TILL DET VUXNA PERSPEKTIVET. SEN UNDRAR MAN JU OM DET ÄR SJÄLVUPPLEVT I NÅGON DIMENSION? INTRESSANT UR SYNPUNKTEN ATT SÅ MYCKET SOM SKRIVS ÄR FÖRUTSÄGBART IDAG. EVA

 4. En "feel good bok" i dubbel bemärkelse.

  Jag tycker mycket om den här boken. Jag tycker om tonen; hur man riktigt kan höra den oförstörda lille prinsens röst , när han vädjar: "Snälla du , rita ett lamm åt mig. " Och jag förundras över alla hans kommentarer och hans syn på livet. En fin saga som i allegorisk form berättar om existensens vanskliga villkor. Man ser bara med hjärtat men de vuxna förstår inte detta.
  Den här utgåvan är dessutom så behaglig att hålla i med sin vita och lite mjuka pärm. Nu när jag fått den i min hand vill jag absolut behålla den själv.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Antoine De Saint-Exupéry