Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
251
Utgivningsdatum
2011-05-24
Upplaga
1
Utmärkelser
Augustpriset
Förlag
Gilla Böcker
Dimensioner
178 x 110 x 15 mm
Vikt
140 g
SAB
uHc
ISBN
9789186634087

Här ligger jag och blöder

(23 röster)  |   Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2011-05-24
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  69
 • Skickas inom 2-3 vardagar
  114
Visa alla 2 format & utgåvor
"Klockan var kvart i ett torsdagen den tolfte april, dagen för den internationellt inbillade olycksdagen, och jag hade just sågat av den yttersta toppen av min vänstertumme med en elektrisk sticksåg."

Maja skulle aldrig skada sig själv, aldrig avsiktligt som folk verkar tro. Ska man inte få såga av sig en tumspets utan att alla börjar oroa sig? Det vill säga, alla utom Majas mamma. Tvärtom är det Maja som oroar sig för henne.

På en fest hon inte är inbjuden till träffar hon tjugoåriga Justin, en superverbal bilmekaniker med rosa byxor, som får henne att glömma allt om frånvarande mammor och avsågade tummar. Men sen läser Maja ett mejl som inte är till henne, ett mejl som gör ondare än alla sticksågar i världen.

HÄR LIGGER JAG OCH BLÖDER är en bladvändare med gapskrattshumor och allvar, som tilldelades Augustpriset 2010.

"Jag älskar den. Så SJUKT rolig och vansinnigt sorglig på samma gång - och här ligger jag och lipar."
Lisa Bjärbo, författare

"Med en nästan övermänskligt vass penna (tangentbord?) formulerar Jägerfeld (...) en historia som fullkomligt skvätter av blod, tårar och verbala fullträffar."
Stina Zethraeus, DN

"I sina starkaste stunder går romanen rakt in i hjärtat, inte bara för att språket blottlägger en erfarenhet, utan också, kanske främst, för att det låter oss ana en erfarenhet bortom detta språks givna former. Ett liv."
Per Israelson, SvD

"En originell blandning av kärlekshistoria, splatter, fars, poesi och psykologisk thriller. En ovanlig bladvändare som jag redan saknar när jag kommer till det förlösande slutet."
Gunilla Brodrej, Expressen

"Det är väl just sånt som ska belönas i ett sammanhang som Augustpriset: insikter om att bokslukarkvaliteter i kombination med ett så kallat 'angeläget ämne' inte behöver ställas emot litterär kvalitet."
Alice Eggers, Aftonbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Här ligger jag och blöder
 2. +
 3. Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag är tyvärr död och kan inte komma till skola... av Sara Ohlsson (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Här ligger jag och blöder. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fysiskt och träffsäkert.
  Hanna Nygren, 7 november 2011

  Det är roligt att läsa en ungdomsroman som är modig och vågar lita på att tonåringar kan hantera det mesta. Läsaren kastas in i sextonåriga Majas liv, som tar en vändning när hon sågar av sig toppen av tummen med en sticksåg på en skulpturlektion. Maja, som bor med sin pappa är en egensinnig och stark person som har komplicerade relationer till de flesta i sin omgivning. Pappa som har hemligheter, mamma som är försvunnen och bästa, och enda, vännen Enzo som Maja vill, men inte kan, anförtro s... Läs hela recensionen

 2. Sorglig men väldigt rolig!
  Tova Bokugglan, 31 oktober 2011

  Jag tycker "Här ligger jag och blöder" är jätterolig, fast den har en sorglig handling. Jag gillar hur Jenny skriver och gör liknelser.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Jenny Jägerfeld