Sju jävligt långa dagar (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
350
Utgivningsdatum
2012-04-20
Upplaga
1
Förlag
Lilla Piratförlaget
Översättare
Erik MacQueen
Originaltitel
This is Where I Leave You
Medarbetare
Blomgren, Johan (form)
Dimensioner
180 x 177 x 23 mm
Vikt
194 g
SAB
Hce
ISBN
9789186634254

Sju jävligt långa dagar

(269 röster)  |  Läs 39 recensioner
Pocket,  Svenska, 2012-04-20
79
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Underhållande relationsroman av hyllade Jonathan Tropper. En av de fyra bästa böckerna just nu enligt Aftonbladets Ingalill Mossander (oktober 2011).

"Mitt äktenskap slutade på det gamla vanliga sättet: med cheesecake och ambulans."

På sin frus trettiofjärde födelsedag överraskar Judd henne i säng med hans chef, radioprofilen Wade Boulanger. Judd står i sovrumsdörren med hennes favorittårta i händerna och ser livet rämna.
Två månader senare, på väg till sin pappas begravning, får han veta att hans blivande exfru är gravid. Till på köpet förväntas han sitta shiva, en judisk sorgevecka, tillsammans med sin minst sagt utåtagerande familj. Det blir sju långa dagar, fyllda av överraskningar och röjda hemligheter, slagsmål, otrohet och evig kärlek.

"Sju jävligt långa dagar" är en hysteriskt rolig och oändligt sorglig roman om livet, som sällan blir som man tänkt sig. Liksom i den tidigare succén "Konsten att tala med en änkling" skildrar Jonathan Tropper en dysfunktionell familj i ett tragikomiskt relationsdrama.

"tragikomisk, smart och oemotståndlig"
Aftonbladet

"Troppers karaktärsbeskrivningar är något alldeles extra. Det är varmt och levande, rått och roligt. Med betoning på roligt!"
M M M M M
Tidningen Må Bra
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 39 recensioner av Sju jävligt långa dagar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tropper motverkar depressioner!
  Lena Elisabeth Gyllensten, 8 september 2020

  Att läsa Jonathan Troppers böcker är uppfriskande och skapar många tillfällen till goda skratt. Denna bok var den första av honom, men inte sista. Jag kan riktigt längta efter en Tropper-bok ibland. Har rekommenderat den till flera vänner som haft stor glädje av den.

  Skulle vara intressant att se just denna som film....

 2. Tragikomisk bok, lättsam.

  Trevlig och rolig bok. Denna är svart tragikomisk och är en bok man läser ut ganska snabbt.
  Dock inte den första bok jag skulle rekommendera. Lätt att se personerna, miljön och situationerna framför mig.

 3. Fantastiskt bra
  bonadea, 7 november 2017

  Denna bok är en sådan pärla, tradegi när den är som bäst, en bok som påminner oss hur bra våra liv är jämfört med den dysfunktionela familjen i boken.
  Jag älskar alla karaktärer, från skitstövlen Wade som splitrade huvudpersonens äktenskap till mamman till de 3 bröderna.
  Det var längesedan jag läste en sådan bra bok som varken är biografi av någon stor människa eller historisk roman på 900 sidor. Sju jävligt långa dagar är en bok om hur jävligt livet kan vara för en helt vanlig familj.

 4. Medryckande och skickligt
  Rosman Jahja, 10 augusti 2015

  Har nu läst min första Tropper, och det gav tydlig mersmak. Bra tempo, välfunna tankar och människor med mer än en sida av sin personlighet. Bästa jag plöjt på länge, amerikanskt, javisst, men absolut inte ytligt. Vill ha mer Tropper.

 5. Alla Troppers böcker är identiska
  Dablo82, 12 juni 2015

  Har läst tre av troppers böcker och alla är nästan identiska. Detta är helt klart den bästa av dem så det räcker egentligen att bara läsa denna.

 6. Fruktansvärt tjatig
  Ann, 2 december 2014

  Idén i den här boken verkade intressant - men ojojoj så tjatigt han skriver. Dessutom är författarens fixering vid allas sexliv, med väl många detaljer för min smak, fullkomligt obegriplig för mig. Nej, efter några kapitel lade jag av. Kanske den tog sig - jag tvivlar dock på det.

 7. Toppen!
  Johansson, 16 april 2014

  En riktigt rolig bok som är svår att lägga ifrån sig. Man småskrattar under nästan hela läsningen över dråpligheterna i hans liv.

 8. Helt ok
  Erica, 31 mars 2014

  Det är kul skrivet och roliga karaktärer men det är så mycket som är eländigt på en gång så därför får den bara tre stjärnor av mig. Kan dock tänka mig att prova ytterligare någon bok av Tropper.

 9. shiva
  Susanne grapengiesser, 11 februari 2014

  Intressant idé, att de närmast anhöriga, som kanske inte har så mycket gemensamt utom generna, får umgås helst instängda en vecka, konfronteras med grannar, gamla minnen, och inte minst med sina syskon och sin mor. Säkert nyttigt, kanske kommer någon förändra sitt liv.

 10. Boken är helt knasig, med allt som tilldrar sig under...
  Gudrun Friberg (Kungsängen), 21 januari 2014

  Boken är helt knasig, med allt som tilldrar sig under en enda vecka. Jag tycker den var rolig att läsa

 11. Romanens idé var god men tyvärr lyckas han inte skriva...
  Maja, 11 januari 2014

  Romanens idé var god men tyvärr lyckas han inte skriva tillräckligt bra för att det ska hålla hela vägen. Otroligt tjatigt att höra om hans sexfixering hela tiden. Översättningen var inte heller helt lyckad, något är fullt till brädden, inte bredden. Och jag tror inte man blir lärd att köra bil med händerna klockan tio i tio, däremot klockan tio i två.

 12. Jonathan Tropper gillar jag! En bok som jag gärna...
  Lena Kristina Lind (Falkenberg), 10 januari 2014

  Jonathan Tropper gillar jag! En bok som jag gärna rekommenderar....min näst yngsta dotter fick den i julklapp! Hon kommer att läsa den mednöje!

 13. Så långtråkig bok, men eftersom jag var på semester...
  Gudrun , 3 januari 2014

  Så långtråkig bok, men eftersom jag var på semester utomlands och saknade annan litteratur tvingade jag mig att läsa den,. Hua!

 14. Riktigt rolig och underhållande men även med ett djup...
  NELET, 13 december 2013

  Riktigt rolig och underhållande men även med ett djup som väcker intresse. Lättsam att läsa man behöver inte tänka så mycket, texten flyter på.

 15. Jag gillade den här boken skarpt! Den är rå och brutal...
  Mikaela, 22 november 2013

  Jag gillade den här boken skarpt! Den är rå och brutal men ändå med kärlek. Jag skrattade och grät om vartannat. Verkligen läsvärd bok och jag rekommenderar den till alla mina vänner:)

 16. Småkul, men lite väl "snoppig" stundtals. Intressant...
  keian, 9 november 2013

  Småkul, men lite väl "snoppig" stundtals. Intressant att få insikt i judiska traditioner. De sju dagarna ger en bra ram för att beskriva familjen och allt som hinner hända under en så speciell period.

 17. Boken ger en inblick i hur en judisk familj "firar"...
  Arne Agardsson, 29 oktober 2013

  Boken ger en inblick i hur en judisk familj "firar" ett dödsfall i familjen. Stora anspelningar på heterosexuella läggningar hos familjemedlemmarna. Stundtals lockar boken till skratt över vissa galenskaper.

 18. En bra bok på engelska som tyvärr delvis förstörts av...
  Draken, 23 oktober 2013

  En bra bok på engelska som tyvärr delvis förstörts av en usel översättning. Köp den på originalspråk före en helt annan upplevelse.

 19. Den boken var så fruktansvärt dålig! Orkade inte ens...
  Margareta Sandin, 21 oktober 2013

  Den boken var så fruktansvärt dålig! Orkade inte ens läsa hela! Den går till pappersinsamlingen! Orkar inte öda mer tid på denna bok!

 20. Annorlunda och full av sekvenser som lockar till...
  Margareta Tynell, 9 oktober 2013

  Annorlunda och full av sekvenser som lockar till skratt. Har småfnissat mest hela boken trots att det
  egentligen är en förförlig historia för huvudrollsinnehavaren.

 21. Roligt skriven, men lite mycket könsord och runda ord...
  Monica Nilsson, 7 augusti 2013

  Roligt skriven, men lite mycket könsord och runda ord som översatts direkt - blir lite för mycket ibland. Annars väldigt rolig.

 22. Lite less på allt skriveri om sex. Dessutom lite för...
  Gefr, 5 augusti 2013

  Lite less på allt skriveri om sex. Dessutom lite för detaljerat för min smak. Annars bra och lättläst ingen bok man behöver engagera sig i, det bara flyter på.

 23. Lysande persongalleri!! Roligt skriven trots att den...
  Gun-Marie Östlund, 29 juli 2013

  Lysande persongalleri!! Roligt skriven trots att den handlade om sorgliga händelser. Ett härligt språk. Sträckläste den! Hoppas författaren skrivit fler böcker !

 24. En bok som får dig att skratta åt de udda figurer och...
  Marianne Jacobsen, 25 juli 2013

  En bok som får dig att skratta åt de udda figurer och minst sagt barocka händelser som den beskriver samtidigt som du motvilligt och sakta, sakta kommer att tycka om medlemmarna i den galna familjen som inte liknar någon annan familj du känner. Eller det är kanske det den gör? Påminner dig om andra tokiga, dysfunktionella familjer som man trots allt inte kan låta bli att förlåta och älska.

 25. En bra bok som var lite trög i början, men sen så var...
  Carolina, 5 juli 2013

  En bra bok som var lite trög i början, men sen så var det svårt att slita sig! Helt klart läsvärd!

 26. En bok som borde vara sorglig och tragisk men som inte...
  Marina, 1 juli 2013

  En bok som borde vara sorglig och tragisk men som inte är det. Oväntade vändningar och cliffhangers gör att man inte vill lägga den här boken ifrån sig.

 27. Bitvis är boken rolig, bitvis intressant men i längden...
  Kristina Rockström, 26 juni 2013

  Bitvis är boken rolig, bitvis intressant men i längden blir sexcentreringen tröttsam. Man önskar att författaren förlagt mer verksamhet mellan öronen än mellan benen medlemmarna i familjen.

 28. Det var den roligaste bok jag läst på många år. Jag...
  Irene Henriksson, 21 juni 2013

  Det var den roligaste bok jag läst på många år. Jag har rekommenderat den till alla jag känner!
  Läs o njut!

 29. Den första av Troppers böcker som jag har läst, men...
  Jenny, 19 juni 2013

  Den första av Troppers böcker som jag har läst, men definitivt inte den sista! Riktigt bra och underhållande, om än på ett tragikomiskt sätt. Inte den typ av bok jag brukar gilla, men den här gillade jag..

 30. Bra bok men läs den på originalspråk! Man skall alltid...
  David, 15 juni 2013

  Bra bok men läs den på originalspråk! Man skall alltid läsa böcker på originalspråk, i den mån det är möjligt. Låt inte en dålig översättare sabba en bra bok.

  Boken heter "This is where I leave you".

 31. tillhör kategorin "en bok att minnas" Glad att jag har...
  Gunvor Bergström, 29 maj 2013

  tillhör kategorin "en bok att minnas" Glad att jag har en del inblick i religionen i fråga, det hjälper! Upplösningen var ju sanslös! Tror det skulle vara nyttigt för de flesta familjegrupper att tvingas umgås en vecka för att lära känna varandra!! Har lånat ut mitt ex - minnsinte om den hadengn ordlista baktill, om inte så borde den ha det!! En del ord och uttryck kan behöva förklaras!

 32. Sju jävligt långa dagar är en skildring av en familj...
  Lars Behrman, 11 april 2013

  Sju jävligt långa dagar är en skildring av en familj som inte är som andra, eller är det just vad den är? Rasande rapp dialog och mycket humor, en bok man inte släpper ifrån sig. Jonathan Tropper är en mycket lovande författare som jag kommer att läsa mera av.

 33. Måste läsas...
  Sussi, 8 februari 2013

  Den varmaste och roligaste bok jag läst på länge. Började skratta högt efter bara någon sida, och fortsatte ända till slutet. Trots all sorg och förtvivlan, så lyser humorn igenom hela vägen. Det känslomässiga djupen såsom tvivlen på oss själva, ilskan, glädjen, familjebanden - på gott o ont, allt är med. Väntar med glädje på Jonathans nästa bok :-)

 34. Tippar över
  Insama, 28 januari 2013

  Bitvis väldigt levande karaktärer som man känner för. Bitivs blir de till skrikiga och gapiga såpakarikatyrer.

 35. Skrattar högt
  Vera, 8 januari 2013

  Det är sällan jag skrattar högt åt böcker nu för tiden, men det gör jag åt den här. Meningar som "Nakna män ska inte springa" gör att man inte kan annat än fnissa högt. Trots att det egentligen är en sorglig handling med död och skilsmässa är den väldigt varm och rolig.

 36. Sorgset och skruvat
  Doktor Glas, 18 november 2012

  Sju jävligt långa dagar är en underbart skruvad bok och samtidigt så oändligt sorgsen. Och den skulle bli en jävligt bra film.

  Stundtals blir det lite rörigt, både vad gäller bakgrundsinformation och alla personer man ska hålla reda på. Kvinnoporträtten lämnar en hel del att önska, men å andra sidan är männen rätt stereotypa de med.
  Men kärnan är klar - familjen och de (gummi)band som håller ihop den. Hur man kan missförstå varandra och hysa agg alldeles i onödan och hur vi tassa... Läs hela recensionen

 37. Makalös
  Mikey, 26 oktober 2012

  En inte så lite skruvad bok, underbart beskrivna karaktärer och okomplicerad (påminner en del om Coupland) i sin berättarteknik.Det enda jag INTE gillade med boken var att den tog slut

 38. Helt fantastiskt rolig!
  Cia, 28 september 2012

  Du kommer att skratta högt! Omöjlig att lägga ner. Gillar man böcker om familjer och relationer så är detta verkligen "top of the line". Fyndig, rapp och snabb i dialogen! Ryktet säger att det ska bli film av boken! Härligt!

 39. Trögläst
  Maria, 18 september 2012

  Det kändes som de längsta 7 dagarna i livet.

Visa alla 39 recensioner

Fler böcker av Jonathan Tropper