De bortglömda (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (176.3 MB)
Språk
Svenska
Serie
Louise Rick (del 7)
Inläsare
Alexandra Rapaport
Utgivningsdatum
2012-10-22
Förlag
Massolit förlag
Översättare
Ninni Holmqvist
ISBN
9789186649951
De bortglömda (ljudbok)

De bortglömda Ljudbok

(12 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2012-10-22

Styckköp

148

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
De bortglömda är Sara Blædels sjunde bok om kriminalinspektör Louise Rick. Nu nylanseras hon i Sverige med kriminalromanen som blivit enhälligt hyllad av kritikerna i hemlandet och anses vara hennes bästa hittills.

I en skog nära Hvalsø hittar en skogshuggare liket efter en kvinna, men vem är hon? Ett stort ärr över halva ansiktet borde göra det lätt att identifiera henne, men ingen har anmält henne saknad och hon matchar ingen i polisens efterlysningsregister.

Efter fyra dagar har kriminalinspektör Louise Rick inte kommit någonstans med utredningen. Först när hon beslutar att offentliggöra ett foto på kvinnan får man ett spår att gå på: En äldre dam hör av sig och menar att det måste vara Lisemette, en förståndshandikappad kvinna som hon för många år sedan tog hand om på en av mentalvårdens institutioner.
När Louise kontaktar den nu nedlagda institutionen väntar dock en överraskning. Det visar sig att dåtiden och nutiden har en oväntad förbindelse, och när mörda- de och våldtagna kvinnor börjar hittas i skogen i samma trakt får Louise plötsligt bråttom att utreda vad som hänt innan det är för sent.

Utredningen river upp gamla sår, även för Louise som tvingas konfronteras med händelser som hon gjort allt för att glömma.

"Sara Blædel har aldrig varit bättre." Børsen

"Sara Blædel har med De bortglömda inte bara hittat en riktigt bra historia - hon har dessutom sytt ihop storyn suveränt, så att överraskningarna hamnar helt rätt samtidigt som obehaget sakta men säkert stiger för var sida." Politiken

"Med De bortglömda har Sara Blædel på allvar skrivit in sig själv bland den danska deckareliten." Weekendavisen
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av De bortglömda. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra!
    -, 11 mars 2021

    Lite förutsägbar men helt klart en bladvändare och bra uppläsare

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Sara Blaedel