Bild & Bubbla. 190 (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Bild & Bubbla (del 190)
Antal sidor
124
Utgivningsdatum
2012-03-06
Förlag
Seriefrämjandet
Medarbetare
Hallin, Jakob (form) / Mani, Jamil (form)
Dimensioner
225 x 225 x 9 mm
Vikt
400 g
SAB
G.05(p)
ISBN
9789186667085
Bild & Bubbla. 190 (häftad)

Bild & Bubbla. 190

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2012-03-06
128
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Bild & Bubbla. 190 Kan levereras innan julafton
I nummer 190 fokuserar vi bland annat på den nya Tintin-filmen »Enhörningens hemlighet«, med en artikel av Tintin-kännaren Björn Wahlberg. Bildbilagan i detta numer är extra lång och innehåller presentationer av ett antal svenska serieskapares relation till August Strindberg, med originalbilder och serier. Dessutom bjuder vi på artiklar om det svenska seriekollektivet C"est Bon Kultur och 15-årsjubilerande Serieteket, intervju med Sofia Karlström (»Doggie«) och naturligtvis recensioner och nyheter.

Innehåll B&B 190
Redaktionen läser. Vi har bett medlemmarna i redaktionen för Bild & Bubbla berätta av vad de läser just nu.
I Serieras Värld 2011. Rapport från festivalen.
Aktuellt: Serien »Asterix« får nya skapare. »Asterix« har i alla år tecknats av Albert Uderzo. Nu har han dock lämnat över stafettpinnen, och en skandinavisk serieskapare var med och tävlade om att få ta över denna ärevördiga serie.
Aktuellt: DC Comics startar om. Den amerikanska seriebranschen surrar om DC Comics radikala nysatsning »The New 52«. Alla serietidningar startas om från nummer 1 och seriehjältar stöps om för att bli mer inbjudande för nya läsare.
Serieteket jubilerar - Femton år i seriernas tjänst. Serieteket firar femtonårsjubileum och vi hyllar denna oersättliga institution med en historisk exposé över hur vad som pågått under de femton år som gått sedan dess och vad som är på gång i framtiden.
Enhörningens hemlighet - jakten på den försvunna Tintinfilmen. Tintin har filmatiserats, men länge såg det ut som om det inte skulle bli någon Tintinfilm av Stephen Spielberg. Tintinkännaren Björn Wahlberg berättar om filmens långa historia.
C'est Bon Kultur - en vital 10-åring. Konstnärskollektivet och kulturföreningen C"est Bon Kultur har funnits i tio år, och berikat den svenska seriekulturen med utmanande utställningar och avantgarde-tidskriften C"est Bon Anthology.
Seriekrönika: Vad gör du? Varför gör du det? Konstnären och serieskaparen Sarah Kläpp funderar över skapande och relationen mellan konstnär och läsare/betraktare.
Livet är inget för amatörer - svenska serieskapare tolkar Strindberg. Det är i år 100 år sedan August Strindberg gick bort och Seriefrämjandet firar detta med en stor vandringsutställning med serier och illustrationer av ett antal av Sveriges bästa serieskapare.
Seriereportage: International Alternative Press Festival London 2011. Serieskaparna Henri Gyllander och Sofia Lindh berättar om sina upplevelser på International Alternative Press Festival, som gick av stapeln i London 2011.
En alltför mänsklig hund - intervju med Sofia Karlström. Sofia Karlström debuterade nyligen med boken »Doggie«. Vi tog ett samtal med henne om serier, konst och att våga lämna över tolkningen till läsaren.
Serie: »Mermaids« av Sofia Karlström. Ett exempel ur en kommande serie av Sofia Karlström.
Recension: Assar till tusen. Ulf Lundkvists egensinniga serie »Assar« har publicerats oavbrutet i över två decennier. Nu kommer stripparna äntligen i kompletta, kronologiska samlingsvolymer.
Recension: Glimtar. Danska Rikke Backmans debutbok lämnar ingen oberörd. En tegelsten i ordets rätta bemärkelse, som berör med sina ofta ordlösa sekvenser tydligt berättade ur ett barns perspektiv.
Recension: Jag hör inte till något läger. Elisa Rossholm kanaliserar Victoria Benedictssons dagbok, så intensivt som vore hon denna författarinna själv. I sparsmakade collage fångar hon huvudpersonens obändiga längtan och grymma besvikelse.
Recension: Maran. Med »Maran« vill Lina Neidestam delvis modernisera erotiken, och föra in nya (eller fler) normer och värderingar i den. Men ska allt verkligen bejakas?
Recension: Hungerhuset. »Hungerhuset« av Carl-Michael Edenborg är en vacker och samtidigt skrämmande bok.
Recension: Vi håller på med en viktig grej. Sara Hansson skriver om vänskap i en svensk småstad och fångar elva-tolvåriga Sara och Rebbe i flykten.
Fanzin: Poetiska skeppsvrak och skamlösa pl
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bild & Bubbla. 190
  2. +
  3. Bild & Bubbla. 221

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bild & Bubbla. 221 av Stef Gains, Jan Hoff, Håkan Storsaeter, Jet Svärd, David Haglund (häftad).

Köp båda 2 för 247 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna