Bild & Bubbla. 193 (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Bild & Bubbla (del 193)
Antal sidor
124
Utgivningsdatum
2012-12-03
Förlag
Seriefrämjandet
Medarbetare
Hallin, Jakob (form) / Mani, Jamil (form)
Illustratör/Fotograf
Arild Midthun, Kolbeinn Karlsson, Kajsa Leka, Lisa Rydberg
Dimensioner
225 x 225 x 9 mm
Vikt
400 g
SAB
G.05(p)
ISBN
9789186667146
Bild & Bubbla. 193 (häftad)

Bild & Bubbla. 193

Häftad Svenska, 2012-12-03
131
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Bild & Bubbla nr 193 - innehållsförteckning:

Redaktionen läser: Bild & Bubblas redaktion berättar om vad de läst den senaste tiden.

Aktuellt: Årets Urhundenplaketter utdelade. Årets Urhundenplaketter gick till »Vi håller på med en viktig grej« av Sara Hansson samt »Tamara Drewe« av brittiska Posy Simmonds. Unghunden gick till Janne Lundström.

Aktuellt: »Watchmen« får uppföljare: 2012 blev året då DC Comics publicerade uppföljare till klassikern »Watchmen« mot Alan Moores vilja.

Aktuellt: Bokbordet - Bokmässan 2012. Bokmässan 2012 var ännu en styrkeuppvisning för de svenska serieförlagen med nya, spännande utgåvor vart man än vände sig i seriedelen av mässan.

Aktuellt: Friande dom i »Mangamålet«. Den 15 juni 2012 frikände Högsta domstolen serieöversättaren Simon Lundström från innehav av barnpornografi i det uppmärksammade så kallade »mangamålet«.

Debatt: I skuggan av Mörkrets Riddare. På premiärdagen för »Dark Knight Rises« klev en massmördare in i en biograf i USA och sköt ett antal personer. Snart var diskussionen igång om det kanske var seriernas fel.

Hemliga klubben - agentseriernas guldålder. Guldåldern för berättelser om agenter och spioner var naturligtvis det kalla kriget. Seriehistorikern Claes Reimerthi berättar här om en svunnen epok.

Reportageserie: MoCCA Festival. Finska Kaisa Leka ger sin syn på hur det är att åka till den stora amerikanska seriefestivalen MoCCA i New York.

Masker och symboler - världskaparen Kolbeinn Karlsson. Kolbeinn Karlsson är en säregen konstnär som ständigt går sin egen väg, något som inte minst gett honom mycket uppmärksamhet internationellt.

Seriekrönika: Jag ser världen som en väldig jätte. Kolbeinn Karlsson har skapat en seriekrönika speciellt för Bild & Bubbla, i vilken han på sitt sedvanligt surrealistiska sätt ger oss en inblick i sin värld.

Nordens meste anktecknare- intervju med Arild Midthun. Norrmannen Arild Midthun har det senaste decenniet blivit en av de mest publicerade tecknarna i tidningen Kalle Anka & C:o.

Bildbilaga: Arild Midthun har letat länge och väl i sitt arkiv och presenterar här bilder från en lång karriär i seriernas tjänst.

Tecknarglamour: kaos, kladd, ordning & original hos Lisa Rydberg som skapar fritt och fantasifullt med pennor, sax, klister och böcker från 60-talet.

Serie: »Fågel Bix«. Lisa Rydberg bjuder på ett utdrag ur boken »Fågel Bix«.

Recension: Kim W. Andersson slog igenom med boken »Love hurts« för ett par år sedan. Nu återkommer han med mer skräck i den nya serieboken »Alena«.

Recension: Simon Gärdenfors har släppt en omtalad och kritikerrosad bok, »Död kompis«. Bild & Bubblas recensent stämmer (delvis) in i hyllningskören.

Recension: »Oblivion High«. Johanna Koljonen och Nina von Ru¤diger har gett sig på att skapa en tredelad bokserie i mangastil, med inspiration från bland annat myten om Näcken.

Recension: Åsa Grennvall, som gjort sig känd för sina nattsvarta och ofta ångestladdade dramer i serieform, bryter ny mark och släpper in en stor portion humor i sin nya bok »Elfriede«.

Recension: Förläggaren Rolf Classon (Galago, Kartago) har fyllt 60 år och serieskapare och kollegor har hyllat honom i en festskrift.

Fanzin - så mycket serier! De senaste månaderna har det kommit ett helt lastbilsflak med fanzin. Martina och Stef bokstavligt talat badar och tumlar runt bland dem, likt delfiner eller Farbror Joakim.

Seriearkivet presenterar: Donation av Bud Grace. Den amerikanska serieskaparen Bud Grace (»Ernie«) har donerat en ansenlig andel av sin serieproduktion till Svenskt Seriearkiv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bild & Bubbla. 193
  2. +
  3. Bild & Bubbla. 221

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bild & Bubbla. 221 av Stef Gains, Jan Hoff, Håkan Storsaeter, Jet Svärd, David Haglund (häftad).

Köp båda 2 för 250 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »