Bild & Bubbla. 199 (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Bild & Bubbla (del 199)
Antal sidor
118
Utgivningsdatum
2014-05-30
Förlag
Seriefrämjandet
Medarbetare
Knutsson, Magnus (förf.) / Reimerthi, Malin (förf.) / Lindquist, Charlotta (förf.) / Sundblom, Erik (förf.) / Gaines, Stef (förf.) / Strolz, Martina (förf.) / Strömberg, Fredrik (red.) / Mani, Jamil (red.) / Mani, Jamil (form) / Bornheim, Sofi (form)
Illustratör/Fotograf
Joseph Gillain, Joakim Gunnarsson, Johanna Kristiansson, Johan Wanloo, Natalia Batista, An
Dimensioner
225 x 225 x 9 mm
Vikt
400 g
SAB
G.05(p)
ISBN
9789186667368
Bild & Bubbla. 199 (häftad)

Bild & Bubbla. 199

Häftad,  Svenska, 2014-05-30
131
  • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Bild & Bubbla 199 handlar om svenska barnserier, med intervju med Joakim Gunnarsson och Johanna Kristiansson, skaparna bakom succén »Katten Nils«. Dessutom intervju med Johan Wanloo om hans nya serie »Kapten Klara«. Bildbilagan i detta nummer innehåller presentationer av några av det senaste decenniets svenska barnserier. Utöver detta blir det bland annat diskussion om serieteori och serieforskning.

Redaktionen läser
Vi tittar in bakom kulisserna för att få reda på vad medlemmarna i redaktionen läser just i detta nu.

Aktuellt: Cobolt - ett nygammalt förlag

Cobolt är ett danskt förlag som ger ut fransk-belgiska serier i det klassiska albumformatet. Nu satsar de på att även ge ut serieböcker på svenska.

Aktuellt: Nordiska antologier på den internationella marknaden

De nordiska ländernas seriekulturer är förhållandevis små men detta har inte hindrat att det, framför allt de senaste åren, har satsats en hel del på att lansera dem utomlands.

Aktuellt: Fantomens nya svenska giv

Fyra nya originalserier har fått premiär i Sveriges största äventyrstidning Fantomen på senare tid. Bild & Bubbla har tagit en pratstund med Fantomen-redaktionen om de svenska nysatsningarna.

Aktuellt: Agerings, Sanatorium och Placebo

Vi satte oss ner för ett samtal med förläggarna Viktor Agering (Agerings) och Jens Andersson (Sanatorium) om deras nystartade förlag Placebo Press.

Aktuellt: En personlig betraktelse över fenomenet tecknade serier för barn

Ett förlag som ligger i framkant på den nya trenden av att ge ut barnserier är Kartago, som startat Kartago Junior, specifikt för att ge ut barnserier. Förläggaren Rolf Classon funderar.

Jijé - den bortglömde pionjären

Jijé, Joseph Gillain, är en av de stora, om inte den största influensen för hela den fransk-belgiska seriekulturen. Från 1930-talet ända in på 1970-talet var han stilbildande men är dock inte lika känd idag som många av hans lärjungar.

Konstarten serier - scenisk framställning i tecknade serier

Hur fungerar serier, egentligen? Och vad är skillnaden mellan serier, bilderböcker och teater? Serieförfattaren och teoretikern Magnus Knutsson funderar.

Katten Nils & C:o - intervju med Joakim Gunnarsson och Johanna Kristiansson

Bidl & bubbla har suttit ner till en diskussion med skaparna bakom serien »Katten Nils«, som är på väg att bli den nya stora svenska barnserien.

Bildbilaga: Kapten Klara & C:o - Svenska barnserier på 2000-talet

Det finns ett nyvaknat intresse för inhemsk produktion av barnserier i Sverige, och i denna bilaga presenteras ett antal svenska serier för barn, som är aktuella just nu.

Kapten Klara klarar biffen - intervju med Johan Wanloo

Johan Wanloo har jobbat för de flesta tidningar och förlag, men med serien »Kapten Klara« har han brutit ny mark genom att skapa en serie riktad till barn.

Iskall kvinnosyn - hur kvinnors död driver superhjälteserier

I denna artikel undersöker författaren hur den manliga dominansen bland skapare och läsare av superhjälteserier har tagit sig uttryck i att kvinnliga figurer torteras och dödas för att manliga hjältar ska kunna utvecklas.

Hundra år i samma klass - intervju med Mats Källblad

Mats Källblad har haft en lång karriär i seriekonstens tjänst och är nu aktuell med den nya serieboken »100 år i samma klass«.

Recension: Fridas resor

Genom att berätta om sin oroliga tid som tonårsmodell på ett lättsamt men finstämt sätt bjuder Frida Ulvegren på en personlig och annorlunda skildring av övergången från barndomen till vuxenlivet.

Recension: Antologi Tago volym ett?

Gamla förläggarfarbrorn Rolf Classon tar sig an det tidlösa antologiformatet för att
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bild & Bubbla. 199
  2. +
  3. Bild & Bubbla. 221

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bild & Bubbla. 221 av Stef Gains, Jan Hoff, Håkan Storsaeter, Jet Svärd, David Haglund (häftad).

Köp båda 2 för 250 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »