Bild & Bubbla. 201 (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Bild & Bubbla (del 201)
Antal sidor
124
Utgivningsdatum
2014-12-04
Förlag
Seriefrämjandet
Översättare
Hanna Strömberg
Medarbetare
Hoff, Jan (förf.) / Peterson, Lotten (förf.) / Krantz, Lars (förf.) / Sundblom, Erik (förf.) / Niklasson, Stefan (förf.) / Strömberg, Fredrik (red.) / Mani, Jamil (red.) / Mani, Jamil (form) / Bornheim, Sofi (form) / Brodey, Ivan (foto)
Illustratör/Fotograf
Peter Bagge, Milo Manara, Malin Biller
Dimensioner
230 x 230 x 10 mm
Vikt
402 g
SAB
G.05(p)
ISBN
9789186667405
Bild & Bubbla. 201 (häftad)

Bild & Bubbla. 201

Häftad,  Svenska, 2014-12-04
128
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Nummer 201 av Bild & Bubbla fokuserar på serieskaparen Malin Biller, med intervju, omslag och bildsektion med skisser och opublicerat material. Dessutom en inblick i hur den svenska seriescenen ser ut sedd med norska ögon, intervjuer med Peter Bagge och Trina Robbins, en analys av hur figuren Spirou har utvecklats visuellt sedan starten 1938, och mycket, mycket mer.

Aktuellt: Syster Förlag

- intervju med Åsa Grennvall och Sofia Olsson
Ett nytt svenskt serieförlag har startats av tv. serieskapare, och deras första utg.va har hyllats av recensenterna. Men vad planerar de för framtiden?

Aktuellt: Manara skapar debatt om jämställdhet i USA

Milo Manaras kritiserade omslag till serietidningen Spider-Woman har satt ljuset på den amerikanska serievärldens problem med sexuella trakasserier och bristande jämställdhet.

Aktuellt: Hårdkokt action i nya Hagel

Nya serieantologitidningar tillhör inte vanligheterna i Sverige, men nyligen s.g tidningen Hagel dagens ljus. Vi har tagit oss ett samtal med redaktören och serieskaparen Mikael Sol.

Aktuellt: Guardians of the Galaxy oväntad filmsuccé

Årets mest sedda film i USA är Guardians of the Galaxy, som bygger p. en obskyr science fiction-serie
från Marvel Comics.

Femiserier - svenska serier ur ett norskt perspektiv

Vi låter den norske journalisten Öyvind Holen komma till tals med sina intryck av den svenska seriekulturen, efter en reportageresa runt om i grannlandet.

I sann pionjäranda - intervju med Trina Robbins

Trina Robbins har brutit ny mark under hela sin karriär, som serieskapare, redaktör och historiker. Vid ett besök i Sverige passade vi på att intervjua denna pionjär.

I varje droppe är en ädelsten - intervju med Malin Biller

Malin Biller hoppar gladeligen mellan att göra drastiska humorstrippar och självutlämnande serieromaner. Hon ger sig nu på ytterligare en genre, en bok baserat på Gustav Frödings verk.

Bildbilaga: Malin Biller

Malin Biller har grävt djupt i högarna av original, skisser och målningar från sin karriär, och visar upp dem i detta nummers bildbilaga.

Medelklassens gisslare - intervju med Peter Bagge

Peter Bagge debuterade med New Yorks punkscen som kuliss, och blev stjärna under grungerocken i Seattle. Hur? Han gör serier om vita amerikaner som inte klarar av medelklasstillvaron.

Spirou - över 70 år av figurdesign

Seriefiguren Spirou har levt och utvecklats i händerna på ett flertal serieskapare under drygt sju decennier. Docent Jakob Dittmar tittar p. hur figuren har utvecklats.

Ett seriemecka i Columbus, Ohio - The Ohio State University Billy Ireland

Cartoon Library and Museum Vår utsände p. andra sidan Atlanten, serieforskaren Martin
Lund, rapporterar från systerarkivet i Columbus, Ohio.

Recension: Sexy Guns

Helge Reumann tillh.r inte de mest kända serieskaparna i Sverige. Knut Larsson har läst och imponerats av Reumanns senaste alster: Sexy Guns.

Recension: Skyttegravskriget

Den franske serievirtuosen Jacques Tardi är besatt av första världskriget och har skapat många böcker om detta. Skyttegravskriget är Tardis magnum opus på temat.

Recension: Dylan Dog

Ett nytt svenskt förlag ger ut den numera klassiska italienska serien Dylan Dog, och vi har läst de första utgåvorna.

Recension: Deras ryggar luktade så gott

Åsa Grennvalls nya serieroman Deras ryggar luktade så gott har hyllats av kritikerna. Bild & Bubblas recensent är inte riktigt lika översvallande.

Recension: Min nattbror

Joanna Hellgren skapar en egen drömsk verklighet i sin spännande, filosofiska serieberättelse om dunkelt sammanhängande livsöden.

Recension: Bekele

Bekele hand
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bild & Bubbla. 201
  2. +
  3. Bild & Bubbla. 183

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bild & Bubbla. 183 av Fredrik Strömberg, August Strindberg, Dick Harrison (häftad).

Köp båda 2 för 247 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »