Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Fredrika Bergman (del 2)
Antal sidor
399
Utgivningsdatum
2011-03-16
Upplaga
1
Förlag
Pocketförlaget
Dimensioner
30 x 170 x 110 mm
Vikt
225 g
SAB
Hc
ISBN
9789186675165

Tusenskönor

(240 röster)  |   Läs 12 recensioner
Pocket,  Svenska, 2011-03-16
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Ett äldre prästpar hittas skjutna i sin lägenhet vid Odenplan. Mannen verkar ha tagit livet av sin hustru och därefter sig själv. Ett avskedsbrev förklarar att han inte kunde fortsätta leva efter att hans dotter begått självmord.

Inlåst i en lägenhet väntar Ali på besked. Han har flytt från ett brinnande Irak och hoppas på en ny framtid i Sverige. Det enda hans välgörare kräver är en enkel byteshandel. Och att han tiger om deras uppgörelse.

I Bangkok håller en ung svensk kvinna på att bli avskuren från omvärlden. Någon monterar ner hennes liv, bit för bit. Efterlyst av thailändsk polis tar hon upp jakten på den som försöker ödelägga hennes tillvaro.

Fredrika Bergman och hennes kollegor i Alex Rechts utredningsgrupp tar sig an dubbelmordet vid Odenplan. De får snart klart för sig att de står inför någonting långt mer komplicerat än ett självmord som urartat. Vitt skilda händelser som även utspelar sig utanför Sveriges gränser tycks hänga samman utan att de förstår hur. Klockan går och de som vet tiger.

Sagt om boken:

"Riktigt, riktigt spännande!"
Dagens Nyheter

"Språket flyter och hela historien är både spännande och intressant om flyktingproblematiken, och manar på sidbläddrandet."
Sundsvalls Tidning

"Spänning som varar ... Hon är skicklig på att hålla läsaren på halster och inte ge mer än vaga ledtrådar vartåt det lutar, vad som beror på vad och vem man ska lita på."
Kristianstadsbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tusenskönor
 2. +
 3. Askungar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Askungar av Kristina Ohlsson (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 12 recensioner av Tusenskönor. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Kuslig

  Här ger Kristina all in. Ett kusligt scenario byggs upp och in i det sista är man osäker på vilken syster och vad har egentligen hänt som utlöst allt detta. Irriterande bra eftersom svaret inte är givet. Köp!

 2. Spänning hela vägen
  Lars Gustavsson, 4 november 2015

  En författare som verkligen kan skapa spänning som håller boken igenom. Börjar med rivstart redan på första sidorna och håller tempot hela vägen. Till detta trovärdiga och intressanta karaktärer i bokens huvudpersoner.
  Verkligt bra bok!

 3. Mycket bra!
  -, 9 september 2014

  Väldigt spännande! Jag sträckläste den på några dagar, verkligen skickligt uppbyggd och ett väldigt drivande språk som hela tiden håller en på halster och man kan bara svagt ana vad som ska hända härnäst! Rekommenderas stark!

 4. Vilken debutbok av Kristina. Vill inte lägga ifrån mig...
  Anna Lindau, 21 november 2013

  Vilken debutbok av Kristina. Vill inte lägga ifrån mig boken. Så spännande och bra skriven bok. Rekommenderar verkligen men vår beredd på sträckläsning!

 5. Intressant och en välskriven intrig...läste med nöje...
  Inga-Lill Meijer, 18 juni 2013

  Intressant och en välskriven intrig...läste med nöje och kommer att köpa nästa bok när den kommer..har läst de två föregående och gillade dem skarpt.

 6. Kristina Ohlsson skriver fängslande, man villl helst...
  Åsa Nilsson, 29 april 2013

  Kristina Ohlsson skriver fängslande, man villl helst inte lägga ifrån sig boken. Har gått igenom hela känsloregistret medan jag läst boken

 7. Mycket bra och spännande bokserie. Gillar Kristina...
  Kottan, 18 april 2013

  Mycket bra och spännande bokserie. Gillar Kristina Ohlssons böcker och att man kan följa huvudpersonerna från bok till bok. Ser fram emot nr 5 i serien.

 8. Inte besviken
  Mats Pettersson, 21 februari 2013

  Efter att ha läst Askungar hade jag stora förväntningar på Tusenskönor. Mina förväntningar överträffades och jag blev inte besviken. Jag har aldrig läst en svensk deckare där intrigen byggts upp på ett så sofistikerat sätt. Det är många personer och relationer att hålla reda på, men spänningen finns med hela tiden. Liksom den förra boken faller storyn på slutet. Slutet blir för enkelt i förhållande till intrigen i övrigt. Med så många väl utformade trådar och händelser hade jag hoppas på ett ... Läs hela recensionen

 9. Spännande!
  lillacarro, 15 augusti 2012

  Kristina Ohlsson kan verkligen konsten att få språket att flyta perfekt, och den här boken är verkligen spännande från första till sista sidan. Bokens stora behållning är polisernas privatliv, som skildrats med stor skicklighet. Det är lika spännande att läsa om dem som om själva mordfallet.
  Tyvärr tycker jag att det blev en aning rörigt till slut, dvs svårt att hålla ordning på alla karaktärer som figurerar i utredningen. Men det som verkligen drar ner betyget på den här boken är slutet/... Läs hela recensionen

 10. Varning: Omöjlig att lägga ifrån sig
  secostb, 18 maj 2011

  Tusenskönor är en bok man förbannar att man började läsa när man har mycket på jobbet. Efter att ha gått på jobbet som en zombie, efter några sömnlösa nätter där man varit djupt nedsjunken i boken, ska jag nu när tårarna är borttorkade äntligen komma ikapp med alla mail etc. En fördel var att jag fick ställa bilen och åka kommunalt för att kunna läsa på bussen.Tusenskönor är en bok som innehåller spänning på hög nivå, kärleksproblem och sorg som gör det fullkommligt omöjligt att lägga den ifr... Läs hela recensionen

 11. En superbok
  Marie, 4 maj 2011

  Precis som den förra (Askungar) är det här en ruskigt bra bok som man ogärna lägger ifrån sig. Det är så skönt att läsa en bok som inte är så förutsägbar......

  Ser med glädje framemot att läsa nästa bok - Änglavakter.

 12. Lika lysande som föregångaren
  Anne, 26 april 2011

  Jag läste Askungar (se recensionen) och sträckläste Tusenskönor dagen efter. Kristina Ohlsson skriver själv om sin oro för att vara ett "one hit wonder" men det är inget att oroa sig för. Denna fortsättning är lika stark som ettan, och lyckas på samma briljanta sätt som i Askungar knyta ihop flera komplexa spår till en rafflande helhet. Kvaliteten står sig och det ser ut som att Sverige fått en deckardrottning som skriver i en helt egen liga - elitserien!

Visa alla 12 recensioner

Fler böcker av Kristina Ohlsson