Ett steg i rätt riktning (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
86
Utgivningsdatum
2012-03-12
Upplaga
1
Förlag
Rámus Förlag
Översättare
Jonas Rasmussen
Medarbetare
Andersson, Thomas (form)
Dimensioner
215 x 150 x 10 mm
Vikt
200 g
SAB
Hce.03
ISBN
9789186703103

Ett steg i rätt riktning

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2012-03-12
163
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Morten Søndergaard (f. 1964) är en av de mest framträdande danska poeter från den generation som klev fram i början av 90-talet. Søndergaard debuterade 1992 och har därefter nått fram till såväl kritiker och prisjuryer som till läsare. Søndergaard är verksam som poet, konstnär, översättare, redaktör och ljudkonstnär med en ständig språklig experimentlusta. Hans dikter är rotade i en klassisk poetik men han använder sig ständigt av språkets möjligheter att ifrågasätta denna och finna nya vägar att presentera dikten.

Efter att ha utkommit på bland annat engelska, italienska, tyska och serbiska introduceras nu Søndergaard i bokform på svenska med Ett steg i rätt riktning.

Søndergaards poesi har sedan debuten befunnit sig i en ständig framåtrörelse och så också i Ett steg i rätt riktning, som när den gavs ut i hemlandet nominerades till Nordiska rådets litteraturpris. Boken rör sig kring gåendet vilket behandlas i fyra diktsviter som undersöker det som social aktivitet, som kärlekshandling, som tanketillstånd och konstnärlig inspiration. Gåendet blir till en bild av livet och dikten, i vilken också Orfeus och Eurydike spelar en central roll.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ett steg i rätt riktning
  2. +
  3. Sagan om Fråid : hans hållningar och livsåskådning - som även rymmer vissa saliga stunder

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sagan om Fråid : hans hållningar och livsåskådn... av Mona Høvring (inbunden).

Köp båda 2 för 412 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ett steg i rätt riktning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Morten Søndergaards poetiska värld
    E:S., 23 december 2012

    I Morten Søndergaards poetiska värld är allting möjligt. De grekiska mytologiska figurerna är lika livslevande som bombningarna i Irak. Søndergaard leker med ordens melodi på ett medvetet plan. Han upprepar vissa ord, utan att läsaren tappar intresset. Han använder sig av en dansk tradition i poesin där ordens rytm och klang stärker upplevelsen av läsningen. Hans dikter lämnar intryck genom sin form som präntar sig i läsarens minne.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Morten Søndergaard