Tidskriftsstriden : Sju dagar som skakade Kultursverige (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
259
Utgivningsdatum
2015-06-01
Förlag
Nätverkstan
Medarbetare
Reuterstrand, Siri (red.)
Dimensioner
185 x 125 x 18 mm
Vikt
256 g
ISBN
9789186717087

Tidskriftsstriden : Sju dagar som skakade Kultursverige

Häftad,  Svenska, 2015-06-01
153
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
\"Den svenska floran av kulturtidskrifter förmedlar inte bara kunskaper utan också en mängd av åsikter som inte sällan ter sig outhärdliga för någon eller några av de andra tidskrifternas redaktioner. Det skall vara så. Detta är vad som skiljer oss från Kina eller DDR, för att inte tala om Nordkorea.\" Så skrev författaren Lars Gustafsson i Expressen i december 2014. Det var ett av många inlägg i en av de mest intensiva kulturpolitiska strider som rasat i Sverige under senare år.

Strax före jul 2014 stod de svenska kulturtidskrifternas framtid på spel. Riksdagen var på väg att utradera det stöd till kulturtidskrifter som funnits i femtio år. Opinionen mot förslaget blev massiv och i allra sista stund ändrades det.

I denna volym har den dramatiska striden dokumenterats. Här finns upprop, riksdagsprotokoll och en rad artiklar om kulturtidskrifternas betydelse. Den har sammanställts på initiativ av Nätverkstan i samarbete med Föreningen Sveriges Kulturtidskrifter.

David Karlsson är idéhistoriker, kulturskribent och ordförande för Nätverkstan.

Helena Persson är ljudkonstnär och verksam vid Nätverkstan.

Siri Reuterstrand är frilansjournalist, redaktör för nättidskriften Alba. nu och ordförande för Föreningen Sveriges Kulturtidskrifter. År 2015 erhöll hon utmärkelsen Pennskaftet för sina insatser för att rädda kulturtidskrifterna under tidskriftsstriden i december 2014.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tidskriftsstriden : Sju dagar som skakade Kultursverige
  2. +
  3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 242 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna