Sommarhuset (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Inläsare
Louise Reader
Utgivningsdatum
2011-05-23
Upplaga
1
Förlag
A Nice Noise
Dimensioner
133 x 131 x 17 mm
Vikt
160 g
SAB
Hc/LC
ISBN
9789186719166

Sommarhuset

(8 röster)  |   Läs 2 recensioner
CD-bok,  Svenska, 2011-05-23
259
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
EN FEELGOODROMAN I SOMMARMILJÖ SOM GÖR LITE ONT.

Eva står tyst. Hon behöver inte berätta att senaste gången hon träffade Anders och Maja var en kort stund i köket hemma hos mamma när hon fyllde sextiofem. Eva har inte haft någon kontakt med sina yngre syskon på många år. Hon har nästan slutat tänka på dem när hennes mamma oväntat dör, och hon måste träffa Anders och Maja vid begravningen.

Ingenting har förändrats, de är som främlingar inför varandra och snart är de inbegripna i en bitter arvstvist. Eva har sett det som en självklarhet att hon ensam ska ta över sin mammas älskade sommarhus i skärgården, men syskonen vill sälja så snart som möjligt.

Eva flyr ut till sommarhuset, men bara ett par dagar senare dyker Anders och Maja upp med sina familjer i släptåg för att förbereda huset inför försäljning. Under de veckor som följer vänds Evas liv upp och ner. Huset fylls av andras ägodelar, röster och vanor. Eva tvingas lära känna sina syskon på nytt, men frågan är om de någonsin kan hitta tillbaka till varandra.

OM FÖRFATTAREN
Anna Fredriksson, född 1966, är manusförfattare och har skrivit manus till en rad tv-serier och filmer bland annat Rederiet, Pelle Svanslös, Wallander och Maria Wern samt Sprängaren och Tjenare Kungen. Anna är bosatt i Stockholm med man och tre söner. Sommarhuset är hennes debutroman

OM UPPLÄSAREN
Louise Raeder, är skådespelare och sångerska och har medverkat i ett flertal filmer, bland annat Lasse Hallströms Barnen i Bullerbyn-filmer , TV-serier som Ronja Rövardotter, Goda Grannar och Sjätte dagen, samt teaterproduktioner.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sommarhuset
 2. +
 3. En andra allians

De som köpt den här boken har ofta också köpt En andra allians av Denise Rudberg (mp3-skiva).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Sommarhuset. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tyckte mycket om boken
  LillaMy, 28 september 2014

  Jag läser mycket deckare men vill ibland läsa/lyssna på något annat. Denna boken tilltalade mig, höll både intresset och nyfiken uppe samt byggde på realistiska personbeskrivningar både med gott och ont. Handlingen är sådan som säkert är ganska vanligt förekommande i "levande livet".

 2. Målande relationsbeskrivningar
  Pia, 2 februari 2012

  Anna Fredriksson har på ett insiktsfullt sätt skildrat ett familjedrama som utspelar sig efter ett dödsfall i familjen och efterföljande arvstvist.

  Författaren kommer mest till sin fördel i relationsbeskrivningarna. Dom är målande, träffande och trovärdiga.

  Jag tycker om att författaren inte tar Evas parti. Det finns två sidor av varje mynt och båda sidorna får komma till tals. Till en början är det Evas tankar och känslor som skildras men ju längre in i boken jag kommer ju... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Anna Fredriksson