Stjärnlösa nätter : en berättelse om kärlek, svek och rätten att välja sitt liv (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Serie
Stjärnlösa nätter-trilogin (del 1)
Inläsare
Arkan Asaad
Utgivningsdatum
2011-10-17
Upplaga
1
Förlag
A Nice Noise
Dimensioner
137 x 135 x 14 mm
Vikt
140 g
SAB
Hc
ISBN
9789186719289

Stjärnlösa nätter : en berättelse om kärlek, svek och rätten att välja sitt liv

(1 röst)  |   Läs 1 recension
CD-bok,  Svenska, 2011-10-17
259
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
NOMINERAD TILL STORA LJUDBOKSPRISET 2012!
Teskedsordens BOKPRIS 2011
En berättelse om kärlek, svek och rätten att välja sitt liv.

En verklig berättelse om att bli bortgift som ung man. Från ung och kärleksdrabbad med framtidstro till utfryst
av familjen, bortgift och ångestfylld - över bara en
sommar.

Amār växer upp i en svensk småstad i en kurdisk familj. När han är nitton år åker familjen på semester till släkten i Irak. Det är länge sedan sist och Amār trivs i den självklara släktsammanhållningen. Han blir för första gången behandlad som en jämlike. Efter ett besök hos kusinen Amina börjar det gå upp för honom att detta inte är en vanlig semesterresa. Amār inser att fadern, bakom hans rygg, planerar hans bröllop.

"Mitt liv var bara en handelsvara och de sålde mig billigt. Samma dag som jag satte mig i bilen hemma i Sverige för att resa hit ner låg jag ute på marknaden för försäljning, utan att jag visste om det. Far och släkringarna hade gjort upp det under bordet och allt hade gått enligt deras planer. "

Arkan Asaads debutroman Stjärnlösa nätter är en delvis själupplevd och starkt drabbande inifrånskildring av en värld som är verklighet för många unga människor världen över. Men för många är den okänd.

OM FÖRFATTAREN
Arkan Asaad är född 1980 i Kirkuk, den norra delen av kurdiska Irak. Han kom till Sverige, Eskilstuna, tillsammans med sin familj 1983. Arkan som är flerfaldig svensk mästare i taekwondo var under 6 år med i svenska landslaget och tränar idag ungomar. Arkan har gått Stockholms filmskola och arbetat med radioprogrammen tankar för dagen och Underlandet.

SAGT OM BOKEN
Stark historia får Arkan Asaads debut att leva [...]
han har ett eget, levande språk och en verkligt bra berättelse, det räcker långt. DN

två goda skäl att läsa den 30-årige takwondomästaren Arkan Asaads debutroman Stjärnlösa nätter [...] Asaad visar för det första att den så kallade hederskulturen är ett familjärt famntag med skruvstädets betvingande kraft och för det andra att den inte bara drabbar unga kvinnor utan också unga män... Expressen

Ett temperamentsfullt och modigt vittnesbörd G

OM A Nice Noise - ljudboksförlaget som låter höra vad författaren har att säga.
ANN Startade 2010 med världssuccén En dag som första roman. Karaktäristiskt för ANN-ljudböckerna är att de oftast inkluderar författarintervjuer eller samtal där öronläsaren får komma författaren lite närmare.

De senaste titlarna hittar du på www.anicenoisereleases.com, vi finns även på Facebook.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Stjärnlösa nätter : en berättelse om kärlek, svek och rätten att välja sitt liv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Lysande
    Pia, 16 maj 2012

    "Stjärnlösa nätter" är en lysande debutroman som engagerar. Språket är extremt rakt på, utan onödiga krusiduller vilket förstärker boken starka berättelse. Boken är lättläst, underhållande och gripande.

    Boken speglar verkligen hur stora kulturkrockarna kan bli när en person ska leva i flera världar; den kurdiska världen i Sverige, den svenska världen och den kurdiska världen i Irak. Vad jag vet är detta första gången någon skriver om hederskulturen ur ett manligt perspektiv och boken... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner