Status 12 (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (169.7 MB)
Språk
Svenska
Serie
Thomas Hallgren (del 1)
Inläsare
Edholm Rafael
Utgivningsdatum
2013-08-28
Förlag
A Nice Noise
ISBN
9789186719760

Status 12 Ljudbok

(2 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2013-08-28

Styckköp

179

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Thomas ser hur två av kollegorna sliter upp mannen från marken. "Håll fast honom", väser Mårtensson. Sedan kommer det första slaget. Thomas kan inte tro sina ögon.
När Thomas Hallgren börjar sin första dag på Norrmalms polisstation är han nervös. Han vill så gärna göra sin far stolt - mannen som var en otroligt uppskattad polis. Under utbildningen var Thomas kursettan, killen som gjorde alla rätt, men kommer det att räcka?
Redan under de första dagarna inser han att det han fått lära sig under kontrollerade former inte går att tillämpa i verkligheten. Han känner alltmer sympati för de kollegor som rör sig i gråzonen, de får trots allt saker och ting gjorda.
Så händer det som förändrar allt: Thomas grupp skickas till Zinkensdamm för att stoppa ett huliganbråk som urartat. I tumultet som följer blir flera poliser nedslagna och allt slutar med att Thomas närmaste chef misshandlar en av de misstänkta huliganerna. Vad de inte vet är att någon filmar dem. Dagen därpå visas filmen i flera nyhetsinslag på tv.
En internutredning dras igång och Thomas undrar snart om han kommer att klara av sitt första år som polis. Och är det värt det? De tvivel han bär på blir ännu starkare när han får höra att pappan som han alltid sett upp till gjort flera våldsamma ingripanden som polis. Vill han verkligen bli som sin far?

EXTRA: Ljudboken inkluderar författar- och uppläsarsamtal kring boken.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Martin Melin