Aziyade (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.9 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-11-05
Förlag
2244
Översättare
Cecilia Franklin
ISBN
9789186729677

Aziyade E-bok

(1 röst)  |   Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2015-11-05

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
En självbiografisk roman från 1870-talets Konstantinopel som skildrar den unge Pierre Lotis förhållande med en turkisk haremskvinna - en livsfarlig kärlek mellan en "otrogen" och en av köpmannen Abeddins fyra fruar. De möts i all hemlighet i skydd av nattens mörker på båtar på Bosporen eller i undanskymda hus i kvarteren runt Gyllene hornet, möten som kräver en hel mängd förberedelser och arrangemang för att det älskande paret ska undgå upptäckt. Men: "Jag var den ende hon älskat och den ende som någonsin älskat henne, och jag skulle lämna henne för att aldrig återvända."

Aziyadé är en gripande kärlekshistoria där romantik och österländsk exotism blandas med en påfallande realistisk och fräsch framställning av livet i dåtidens Konstantinopel. Ett sepiafärgat instagram från den plats i världen där västerländskt och österländskt ständigt möts och slits isär.

Aziyadé var Pierre Lotis debutverk, publicerat anonymt 1879, och räknas i dag som en modern klassiker. Nu i svensk nyöversättning.

Förord av Isabelle Ståhl. Efterskrift av Per Wästberg.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Aziyade. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Härliga miljöbeskrivningar
    Evin , 10 mars 2018

    Det är första gången jag läser Pierre Lotis verk. Han är otrolig bra på miljöbeskrivning. Man får en bild över platserna där händelser inträffar. Samtidigt finns det mycket "berättande" information om läget i Konstantinopel på 1800-talet och alla folkgrupper, protistuerade och politiska läget, utan att det blir tjatigt.
    Underbar bok...

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Pierre Loti