Hoten mot rättsstaten i Europa (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
190
Utgivningsdatum
2017-09-08
Upplaga
1
Förlag
Premiss
Medarbetare
Mellbourn, Anders (red.) / Lindström, Conny (form)
Dimensioner
190 x 135 x 12 mm
Vikt
270 g
SAB
Oe,Oc.01
ISBN
9789186743703

Hoten mot rättsstaten i Europa

Häftad,  Svenska, 2017-09-08
192
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Optimismen om ett nytt och demokratiskt samlat Europa, med rättsstat och mänskliga rättigheter, var stor efter det kalla krigets slut och EU:s utvidgning till nya medlemmar i Central- och Östeuropa.
Nu är stämningen en annan. I flera EU-länder går utvecklingen i fel riktning. Demokratin och rättsstatstanken har inte fördjupats. Efter finanskris och trycket från nya flyktingströmmar prövas rättsstat och demokratiska ideal också i gamla medlemsländer. Samtidigt har både EU och Europarådet svårt att ingripa mot medlemmar som inte följer grundläggande regelverk och normsystem.
I Hoten mot rättsstaten i Europa skildrar och analyserar ledande jurister från Polen och Ungern vad som gått fel. Rättsstatens ställning i Europa i stort och de europeiska institutionernas möjligheter och begränsningar diskuteras av ledande europeiska experter.
Boken är utgiven i samarbete med Rättsfonden. Den är ett underlag och bidrag till både den fortsatta politiska debatten och det akademiska studiet av en skrämmande kris för Europas grundvärderingar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hoten mot rättsstaten i Europa
  2. +
  3. Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA av Malin Ekman (pocket).

Köp båda 2 för 271 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »