Ödesvalet : en orosanmälan om ett brunt Europa (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2019-02-11
Upplaga
1
Förlag
Premiss
Medarbetare
Lindström, Conny (form)
Dimensioner
190 x 135 x 15 mm
Vikt
260 g
SAB
Oc.06
ISBN
9789186743857
Ödesvalet : en orosanmälan om ett brunt Europa (häftad)

Ödesvalet : en orosanmälan om ett brunt Europa

Häftad Svenska, 2019-02-11
209
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vi står inför ett val till Europaparlamentet. Ett ödesval. Hur starka kan de samlade högerextrema populisterna och EU-motståndarna bli? Om EU-parlamentet blir ljusbrunt, eller rent av mörkbrunt, vad sker då med EU?

Ödesvalet - en orosanmälan om ett brunare Europa beskriver de partier, ofta ledda av skickliga populister, som befinner sig till höger om den traditionella högern. Den berättar vad de vill göra med Europa. Och konstaterar att det är klokt att ta dem på orden - de menar vad de säger! Även om de bruna inte får majoritet i parlamentet pekar mycket på att de kommer att få starkt ökat inflytande. Inte bara i EU-parlamentet utan också i EU:s andra institutioner. Kanske tillräcklig makt för att bromsa EU:s utveckling, för att splittra, söndra och hota hela EU-projektet.

Men ett ödesval innebär inte att det är ödet som bestämmer var Europas väljare lägger sina röster. Alla som inte vill se ett Europa där främlingsfientlighet och nationalism växer, och där själva demokratin är hotad, behöver mobilisera och visa på alternativen. Det är tydligt vad som kan hända om vi förhåller oss passiva.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ödesvalet : en orosanmälan om ett brunt Europa
  2. +
  3. Svenska politiker : om de folkvalda i riksdag, landsting och kommun

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svenska politiker : om de folkvalda i riksdag, ... av Carl Dahlström, Peter Esaiasson, Olle Folke, Mikael Gilljam, Sören Holmberg (häftad).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »